China-Review.com.ua » Новости » Експерти пояснили, чому смартфон під час зарядки заборонено тримати на м’яких меблях

Експерти пояснили, чому смартфон під час зарядки заборонено тримати на м’яких меблях

Поделиться:
30 июля, 2024
Автор: Admin2
1 343
0
Експерти пояснили, чому смартфон під час зарядки заборонено тримати на м’яких меблях

Доволі часто розетка знаходить поруч з ліжком, чи диваном й коли користувачі заряджають смартфон, то ставлять його на м’яку поверхню цих меблів. Так робити категорично заборонено й на це є ряд вагомих причин.



Чому так робити не можна?
Смартфон потрібно заряджати виключно на твердій поверхні. Все тому, що під час зарядки акумулятор смартфона нагрівається й коли телефон розташований на м’яких меблях, то це відбувається ще інтенсивніше та швидше. Як наслідок батарея перегрівається й це знижує її продуктивність. В кращому випадку ви просто скорочуватимете термін її експлуатації. Наприклад, якщо за нормальних умов акумулятор прослужив би два роки, то постійно провокуючи його перегрівання він прослужить півтора, а то й менше.


По-друге, через сильне перегрівання можуть зіпсуватися й інші компоненти девайса й він може повністю вийти з ладу. Батарея може здутися, зіпсувати задню кришку, зіпсувати екран та безліч інших внутрішніх деталей. У найгірших випадках вона може навіть вибухнути, а це вже небезпечно для життя та здоров’я оточуючих.

Також, користувачі закликають не залишати гаджет під покривалом, чи тим паче під подушкою на всю ніч. Навіть, якщо телефон в цей момент не на зарядці.


Що ще потрібно знати про зарядку гаджета?


Щоб не провокувати перегрівання акумулятора, чи його передчасне старіння потрібно дотримуватись простих правил:


  • Заряджайте гаджет максимум до 80%, а розряджайте до 20% і не менше.
  • Не користуйтесь девайсом коли він на зарядці, а особливо не розмовляйте по ньому в цей момент та не грайте ігри.
  • Не користуйтесь подовгу телефоном на вулиці у спекотну погоду.
  • Щоб телефон зарядився значно швидше, на час зарядки вимкніть його або ж ввімкніть режим “Політ”.


Якщо ваш телефон вже дуже старий й ви ним не користуєтесь, не залишайте його розрядженим на тривалий період часу. Хоча б раз у місяць потрібно зарядити батарею, щоб телефон не ввійшов у глибокий сон.

Комментарии

Новости Портала
Новые смартфоны серии Xiaomi 14Т уже доступны в Украине
Вчера, 19:23 0

Новые смартфоны серии Xiaomi 14Т уже доступны в Украине

26 сентября Маркетлейсы объявляют о старте продаж премиальных смартфонов серии Xiaomi 14Т. Инновационные новинки с неимоверными характеристиками только что были представлены на глобальной презентации, а их уже можно приобрести с удобством до 3000 гривен до 7

Нові смартфони серії Xiaomi 14Т вже доступні в Україні
Вчера, 19:20 0

Нові смартфони серії Xiaomi 14Т вже доступні в Україні

Маркетплейси оголошують про старт продажів преміальних смартфонів серії Xiaomi 14Т. Інноваційні новинки з приголомшливими характеристиками щойно було представлено на глобальній презентації, а їх вже можна придбати з вигодою до 3000 гривень до 7 жовтня.

Видео