China-Review.com.ua » Новости » Українці масово скаржаться на відсутність соціальних виплат: у Мінсоцполітики пояснили, що відбувається

Українці масово скаржаться на відсутність соціальних виплат: у Мінсоцполітики пояснили, що відбувається

Поделиться:
14 июля, 2024
Автор: Admin2
1 118
0
Українці масово скаржаться на відсутність соціальних виплат: у Мінсоцполітики пояснили, що відбувається

В Україні є безліч пільгових категорій громадян, які щомісяця отримують соціальні виплати. Це не лише багатодітні родини, люди з інвалідністю та інші вразливі категорії населення, це й внутрішньо переміщені особи для яких допомога від держави часто є єдиним доходом.

 У червні та липні багато українців почали скаржитись на сильні затримки соцвиплат. Дехто починає панікувати й хвилювати, чи й взагалі надалі кошти надходитимуть. У Міністерстві соціальної політики пояснили, що відбувається.
 
 
Гроші будуть, але затримки можливі
Міністр соціальної політики Оксана Жолнович пояснила, що під час війни на першому місці військові видатки. Левова частка бюджету йде саме на військову галузь. Однак й на соціальне забезпечення кошти виділені просто їх нараховують людям вже після того, коли закривають всі потреби військових.
 
 
“Звісно, можуть бути затримки, бо першочергово Казначейство покриває військові видатки. Але після них, на другому рівні, стоять соціальні”, – зазначила Жолнович.
 
 
 
Також, Жолнович наголосила, що панікувати не варто. Абсолютно всі люди, які претендують на соціальну допомогу — отримають її. В бюджет закладені ці кошти у повному обсязі.
 
“Проте несистемність надходження коштів може сформувати деякі затримки. До сьогодні ми майже уникали цього – лише інколи траплялися поодинокі випадки, коли затримувалися планові платежі на декілька днів”, – підсумувала Жолнович.
 
Є й деякі виключення, які стосуються ВПО. Багатьом переселенцям й справді припиняють нараховувати соціальну допомогу.
 
Хто втрачає право на виплати?
Якщо родина переселенців має високий дохід, то виплати їм припиняють нараховувати. Таке нововведення було запроваджено навесні. Все через те, що за понад два роки війни багато ВПО встигли знайти роботу й в принципі можуть забезпечувати себе самостійно, Відтак родини, де на кожного члена припадає 9 444 гривні втрачають допомогу. Сюди відносяться й пенсіонери зі статусом ВПО й пенсією вищою від вищезазначеної суми.

Комментарии

Новости Портала
Дуров впервые прокомментировал свое задержание во Франции
06 сентября, 2024 0

Дуров впервые прокомментировал свое задержание во Франции

Заявление Павла Дурова было опубликовано в его открытом канале в Telegram. В нем он рассказал, что французская полиция допрашивала его в течение четырех дней после прибытия в Париж. По словам основателя Telegram, он мог понести личную ответственность за незаконное

Дуров уперше прокоментував своє затримання у Франції
06 сентября, 2024 0

Дуров уперше прокоментував своє затримання у Франції

Заяву Павла Дурова було опубліковано в його відкритому каналі в Telegram. У ній він розповів, що французька поліція допитувала його протягом чотирьох днів після прибуття в Париж. За словами засновника Telegram, він міг понести особисту відповідальність за незаконне

Видео