China-Review.com.ua » Новости » Пенсіонерам масово припиняють нараховувати пенсію на банківські картки: що відбувається?

Пенсіонерам масово припиняють нараховувати пенсію на банківські картки: що відбувається?

Поделиться:
06 февраля, 2024
Автор: Admin2
882
0
Пенсіонерам масово припиняють нараховувати пенсію на банківські картки: що відбувається?

В Україні під час війни почали діяти багато нових правил. Таким чином, уряд адаптується під нові реалії. Торкнулося це й пенсіонерів. Зокрема, декому перестають нараховувати пенсійні виплати на банківський рахунок. У Пенсійному Фонді заявляють — це може статися у двох випадках: якщо особа не користується карткою понад шість місяців і якщо не пройшла обов'язкової верифікації.

“Якщо пенсіонер з числа внутрішньо переміщених осіб (ВПО), який став на облік як (ВПО) до 24.02.2022 року, не користується своєю банківською картою протягом тривалого періоду (не менше 6 місяців) і за такою карткою немає руху коштів, пенсія такій особі продовжує нараховуватись. Але до моменту з'ясування обставин пенсія не перераховується такій особі на її картковий рахунок“, – наголошують експерти.


Картки не блокують, просто заморожують усі кошти
У Міністерстві соціальної політики заявили, що картку при цьому не заблоковано, просто виплати припиняють нараховувати. А ті кошти, які вже нагромадилися, заморозять.


“По-перше, тому що жодної норми такого плану немає у законодавстві чи нормативних актах, що регулюють сферу соціального забезпечення. По-друге, тому що Мінсоцполітика не має ні повноважень, ні технічної можливості впливати на діяльність банків щодо блокування банківських карток», – зазначили в міністерстві.


Чому взагалі уряд пішов на такі заходи? Все тому, що в Україні багато пенсіонерів, які залишаються в окупації і немає жодної інформації про їхню подальшу долю. Невідомо, чи жива людина, чи можливо його пенсією розпоряджається хтось інший. Також невідомо чи не поїхала особа на ПМП в іншу країну.


Тому для продовження виплат такій особі держава має отримати підтвердження, що пенсіонер живий і сам користується своєю карткою. Доки пенсіонер не підтвердить свою особу, пенсія йому й надалі нараховується Пенсійним фондом, але не перераховується на картку”, — розповіли у Міністерстві.


Потім після верифікації виплати обов'язково відновлять і всі кошти, що накопичилися, також повернуть громадянину.

Комментарии

Новости Портала
Украинцы отказываются от смартфонов: названы 3 преимущества кнопочных телефонов
04 мая, 2024 0

Украинцы отказываются от смартфонов: названы 3 преимущества кнопочных телефонов

Все чаще люди выбирают кнопочные телефоны на базе Android. Это отличное решение для тех, кто хочет меньше сидеть в телефоне, но не готов отказываться от преимуществ современных технологий.

Українці відмовляються від смартфонів: названо 3 переваги кнопкових телефонів
04 мая, 2024 0

Українці відмовляються від смартфонів: названо 3 переваги кнопкових телефонів

Все частіше люди обирають кнопкові телефони на базі Android. Це чудове рішення для тих, хто хоче менше сидіти в телефоні, але не готовий відмовлятися від переваг сучасних технологій.

Видео