China-Review.com.ua » Новости » Пенсіонерам масово припиняють нараховувати пенсію на банківські картки: що відбувається?

Пенсіонерам масово припиняють нараховувати пенсію на банківські картки: що відбувається?

Поделиться:
06 февраля, 2024
Автор: Admin2
938
0
Пенсіонерам масово припиняють нараховувати пенсію на банківські картки: що відбувається?

В Україні під час війни почали діяти багато нових правил. Таким чином, уряд адаптується під нові реалії. Торкнулося це й пенсіонерів. Зокрема, декому перестають нараховувати пенсійні виплати на банківський рахунок. У Пенсійному Фонді заявляють — це може статися у двох випадках: якщо особа не користується карткою понад шість місяців і якщо не пройшла обов'язкової верифікації.

“Якщо пенсіонер з числа внутрішньо переміщених осіб (ВПО), який став на облік як (ВПО) до 24.02.2022 року, не користується своєю банківською картою протягом тривалого періоду (не менше 6 місяців) і за такою карткою немає руху коштів, пенсія такій особі продовжує нараховуватись. Але до моменту з'ясування обставин пенсія не перераховується такій особі на її картковий рахунок“, – наголошують експерти.


Картки не блокують, просто заморожують усі кошти
У Міністерстві соціальної політики заявили, що картку при цьому не заблоковано, просто виплати припиняють нараховувати. А ті кошти, які вже нагромадилися, заморозять.


“По-перше, тому що жодної норми такого плану немає у законодавстві чи нормативних актах, що регулюють сферу соціального забезпечення. По-друге, тому що Мінсоцполітика не має ні повноважень, ні технічної можливості впливати на діяльність банків щодо блокування банківських карток», – зазначили в міністерстві.


Чому взагалі уряд пішов на такі заходи? Все тому, що в Україні багато пенсіонерів, які залишаються в окупації і немає жодної інформації про їхню подальшу долю. Невідомо, чи жива людина, чи можливо його пенсією розпоряджається хтось інший. Також невідомо чи не поїхала особа на ПМП в іншу країну.


Тому для продовження виплат такій особі держава має отримати підтвердження, що пенсіонер живий і сам користується своєю карткою. Доки пенсіонер не підтвердить свою особу, пенсія йому й надалі нараховується Пенсійним фондом, але не перераховується на картку”, — розповіли у Міністерстві.


Потім після верифікації виплати обов'язково відновлять і всі кошти, що накопичилися, також повернуть громадянину.

Комментарии

Новости Портала
Стало известно, как рабочий стол компьютера влияет на его производительность и скорость работы.
Вчера, 19:00 0

Стало известно, как рабочий стол компьютера влияет на его производительность и скорость работы.

Множество владельцев ноутбуков или стационарных компьютеров жалуются на то, что устройство слишком медленно работает. Зависает, глючит, долго загружает нужные приложения, долго включается и перезагружается.

Стало відомо, як “робочий стіл” комп’ютера впливає на його продуктивність та швидкість роботи
Вчера, 19:00 0

Стало відомо, як “робочий стіл” комп’ютера впливає на його продуктивність та швидкість роботи

Безліч власників ноутбуків, чи стаціонарних комп’ютерів скаржаться на те, що пристрій надто повільно працює. Зависає, глючить, довго завантажує потрібні програми, довго вмикається й перезавантажується.

Видео