China-Review.com.ua » Новости » Пенсіонерам порадили сходити до банкомату: Марчак зробила заяву

Пенсіонерам порадили сходити до банкомату: Марчак зробила заяву

Поделиться:
06 декабря, 2023
Автор: Admin2
1 522
0
Пенсіонерам порадили сходити до банкомату: Марчак зробила заяву

Міністерство соціальної політики роз'яснило пенсіонерам важливість активного використання пенсійних коштів як шляхом здійснення покупок безпосередньо з пенсійного посвідчення, так і шляхом зняття частини пенсії.

Перший заступник міністра соціальної політики Дар'я Марчак наголосила на цьому під час телемарафону, пояснивши, що рахунки пенсіонерів, які не виявляють жодної активності протягом шести місяців, ризикують бути призупиненими.

Марчак запевнила, що ця політика не є новою, вона давно застосовується у системі соціальних виплат та пенсій. Її мета – моніторинг добробуту пенсіонерів та забезпечення ефективного використання коштів.


Причина потенційного блокування пенсій пов'язана із чинним українським законодавством. Ці закони передбачають, що відсутність зняття коштів із пенсійної картки протягом шести місяців призводить до зупинення пенсійних нарахувань. Цей захід спрямований на захист ресурсів платників соціального внеску, гарантуючи, що кошти активно використовуватимуться, а не простоюватимуть без діла.

Марчак наголосила, що припинення нарахування пенсій не прирівнюється до їхньої втрати. Ці пенсії акумулюються на рахунках Пенсійного фонду та можуть бути відновлені. Для відновлення пенсійних виплат пенсіонери мають пройти фізичну ідентифікацію. Міністерство працює над модифікацією та спрощенням цієї системи, особливо для тих, хто тимчасово проживає за кордоном або у прифронтових зонах.

Комментарии

Новости Портала
Украинцы отказываются от смартфонов: названы 3 преимущества кнопочных телефонов
04 мая, 2024 0

Украинцы отказываются от смартфонов: названы 3 преимущества кнопочных телефонов

Все чаще люди выбирают кнопочные телефоны на базе Android. Это отличное решение для тех, кто хочет меньше сидеть в телефоне, но не готов отказываться от преимуществ современных технологий.

Українці відмовляються від смартфонів: названо 3 переваги кнопкових телефонів
04 мая, 2024 0

Українці відмовляються від смартфонів: названо 3 переваги кнопкових телефонів

Все частіше люди обирають кнопкові телефони на базі Android. Це чудове рішення для тих, хто хоче менше сидіти в телефоні, але не готовий відмовлятися від переваг сучасних технологій.

Видео