China-Review.com.ua » Новости » Нарешті справедливо: пенсії деяких українців значно підростуть

Нарешті справедливо: пенсії деяких українців значно підростуть

Поделиться:
08 ноября, 2023
Автор: Admin2
1 090
0
Нарешті справедливо: пенсії деяких українців значно підростуть

Підвищення пенсій в Україні, яке заплановано на 2023 рік, не торкнеться однієї категорії населення. Це стосується колишніх урядовців. Більше того, їх шалені виплати планують зменшити внаслідок масового перерахунку пенсійних виплат. Про це повідомила голова парламентського комітету з питань бюджету Роксолана Підласа. Вона заявляє, що для чиновників, які вийшли на пенсію та одержують великі суми, буде проведено зменшення виплат.

Нагадаємо, що донедавна пенсії для колишніх чиновників розраховувалися за особливими правилами. Розмір їхньої пенсії залежав не від колишньої зарплати, а від поточної зарплати сучасних чиновників на аналогічних посадах.

В результаті кожне зростання окладів чинних чиновників призводило до підвищення пенсійних виплат екс-чиновників. Станом на 2023 рік такі спеціальні пенсії отримували близько 22,8 тисяч українців.


У новому законі про державну службу ці норми скасували. І тепер пенсії колишніх чиновників розраховуватимуть за особливими правилами. Однак для частини колишніх чиновників діятимуть пільгові умови. Це стосується тих, хто станом на перше травня 2016 року працював у державних органах та мав 10 років стажу на держслужбі, а також тих, хто має 20 років стажу держслужби незалежно від місця роботи на зазначену дату.


Щодо простих українських пенсіонерів, то вже в січні зросте мінімальна та максимальна пенсійні виплати. Навесні, орієнтовно у березні, буде проведено масштабну індексацію пенсійних виплат. Також навесні вперше буде застосовано спеціальні пенсійні бали. Механізм їхньої дії поки що не описаний, але прогнозується, що за їх допомогою пенсії українців стануть справедливішими. Поки що відомо, що пенсійні бали враховуватимуться не на основі фактичної суми пенсії, а розраховуватимуться щодо середнього окладу по Україні. Таким чином, в уряді намагаються зменшити різницю між пенсіями тих, хто став пенсіонером давно і тими, хто – нещодавно.

Комментарии

Новости Портала
Як відключити стеження Google на смартфонах
Сегодня, 13:00 0

Як відключити стеження Google на смартфонах

Google відстежує інформацію про користувачів, але для яких цілей? Розповімо, за чим саме стежить Google, і як відключити стеження на телефоні.

С 1 мая украинцам будут раздавать наличные денежные средства на оплату коммуналки: как получить
Сегодня, 12:16 0

С 1 мая украинцам будут раздавать наличные денежные средства на оплату коммуналки: как получить

С 1 мая в Украине будет произведен автоматический пересчет субсидий на неотопительный сезон. Большинство украинцев, имеющих субсидию, ничего не должны делать. Им не нужно никуда идти и ничего обновлять, субсидия будет автоматически начислена и выплачена наличными.

Видео