China-Review.com.ua » Новости » Стали відомі точні суми штрафів, які сплачуватимуть ухилісти, і чи загрожує їм в'язниця

Стали відомі точні суми штрафів, які сплачуватимуть ухилісти, і чи загрожує їм в'язниця

Поделиться:
03 мая, 2024
Автор: Admin2
1 114
0
Стали відомі точні суми штрафів, які сплачуватимуть ухилісти, і чи загрожує їм в'язниця

Разом з оновленим законом про мобілізацію деякі нардепи хотіли і суттєво змінити покарання для тих, хто ухиляється від ТЦК. Кабмін навіть пропонував садити ухилістів на кілька років у в'язницю, а також фігурували штрафи у розмірі 200 тисяч гривень.

 Однак ці пропозиції були відхилені та штрафи залишаться на старому рівні. Єдине, що трохи збільшиться максимальний розмір штрафу. Якщо раніше це було 22,5 тисяч гривень, то зараз буде 25,5 тисяч.


Детальніше про штрафи розповів член правоохоронного комітету нардеп Максим Бужанський


Бужинський зазначив, що відтепер покарання будуть такими:


  • Якщо порушено правила військового обліку, то передбачено штраф від 3400 до 5100 гривень. За повторне порушення доведеться заплатити від 17 000 до 25 000 гривень.
  • Порушення законодавства про мобілізацію у мирний час штрафуватиметься на суму від 5100 до 8500 гривень для звичайних громадян, а посадові особи заплатять від 17000 до 25000 гривень.
  • За порушення законодавства про мобілізацію у воєнний час передбачено штраф від 17000 до 25500 гривень для громадян та від 34000 до 59500 гривень для посадових осіб.


Штрафи ТЦК можуть виписувати лише тим призовникам дані, про які можна знайти в одному з державних реєстрів. І йдеться лише про ті реєстри, до яких ТЦК мають законний доступ.
Штраф можуть накласти не пізніше трьох місяців після того, як було виявлено правопорушення.

"Додали три режими, правопорушення, повторне правопорушення та правопорушення під час дії режиму військового стану", - додав Бужинський.


Щодо в'язниці, то кримінальну відповідальність для ухилянтів скасовують.


Що ще змінилося?
Решта змін, які зараз стосуватимуться військовозобов'язаних, стосуються хіба що оновленого законопроекту про мобілізацію. Наприклад, тепер студенти можуть отримати відстрочку тільки якщо здобувають свою першу освіту (незалежно від віку). Також Уряд має право конфіскувати автомобіль на потреби ЗСУ, якщо у особи на обліку їх дві та більше. Також змінено призовний вік, тепер це не 27, а 25 років.

Комментарии

Новости Портала
Дуров впервые прокомментировал свое задержание во Франции
06 сентября, 2024 0

Дуров впервые прокомментировал свое задержание во Франции

Заявление Павла Дурова было опубликовано в его открытом канале в Telegram. В нем он рассказал, что французская полиция допрашивала его в течение четырех дней после прибытия в Париж. По словам основателя Telegram, он мог понести личную ответственность за незаконное

Дуров уперше прокоментував своє затримання у Франції
06 сентября, 2024 0

Дуров уперше прокоментував своє затримання у Франції

Заяву Павла Дурова було опубліковано в його відкритому каналі в Telegram. У ній він розповів, що французька поліція допитувала його протягом чотирьох днів після прибуття в Париж. За словами засновника Telegram, він міг понести особисту відповідальність за незаконне

Видео