China-Review.com.ua » Новости » ТЦК штрафують українців на 17 000 гривень: адвокат пояснив, чи такі дії правомірні

ТЦК штрафують українців на 17 000 гривень: адвокат пояснив, чи такі дії правомірні

Поделиться:
10 января, 2024
Автор: Admin2
1 319
0
ТЦК штрафують українців на 17 000 гривень: адвокат пояснив, чи такі дії правомірні

Адвокат пояснила, наскільки правомірними є штрафи від Територіальних центрів комплектування.

У мережі з'явилася інформація про те, що ТЦК почали виписувати українцям штрафи у сумі від 17 тисяч гривень через порушення у їхніх документах. У чому насправді причина штрафів – докладно розповіла адвокат.


За словами адвоката, Територіальні центри комплектування виписують штрафи у розмірі 17 тисяч гривень за ламінування приписного. Вона пояснила, наскільки такі штрафи є правомірними і чи можна протидіяти цьому.


Однак після того, як було висловлено незгоду письмово військовозобов'язаним, а також із посиланням на статтю 211 де зазначено, що при пошкодженні, втраті або відсутності документів – передбачено штраф у розмірі від 510 до 850 гривень. Тож штраф у розмірі 17 тисяч гривень є абсолютно безпідставним.


Тому адвокат радить українцям таке:


  • висловлювати свою незгоду щодо ухвали про штраф;
  • не підписувати жодних документів до ТЦК без присутності адвоката;
  • не соромитися оскаржити рішення ТЦК у суді.


Що ще потрібно знати


Також адвокат зазначає, що в жодному разі не варто ламінувати свої документи, щоб уникнути штрафу не лише від Територіальних центрів комплектації та соціальної підтримки.


Особливо уважним слід бути з військово-обліковими документами. Оскільки вони вважаються недійсними після ламінування. І за це порушення доведеться сплатити штраф. При цьому достатньо відкрити нормативно-правові документи, щоб дізнатися суму штрафу. Покарання за ламінування документів передбачає штраф від 510 до 850 гривень, але ніяк не 17 тисяч гривень.


Нагадаємо, що 9 січня Верховна Рада мала розглянути законопроект про мобілізацію. Проте стало відомо, що його розгляд відкладається, оскільки законопроект має бути розглянутий на засіданні комітету національної безпеки. Коли його розглянуть поки що невідомо, але точно найближчим часом.

Комментарии

Новости Портала
Изменены тарифы на выдачу наличных денег
Вчера, 22:14 0

Изменены тарифы на выдачу наличных денег

Национальный банк Украины анонсировал очередные изменения, которые вступят в силу с 1 июля 2024г. Речь о некоторых услугах связана с кассовым обслуживанием. В частности, будут снижены тарифы на выдачу наличных денежных средств. Сейчас тариф на выдачу купюр мелкого

Змінено тарифи на видачу готівкових грошей
Вчера, 22:13 0

Змінено тарифи на видачу готівкових грошей

Національний банк України анонсував чергові зміни, які вступлять в дію з 1 липня 2024 року. Мова про деякі послуги пов’язані з касовим обслуговуванням. Зокрема, буде знижено тарифи на видачу готівкових коштів. Зараз тариф на видачу купюр дрібного номіналу становить

Видео