China-Review.com.ua » Новости » 5500 гривень за “білий квиток”: в Україні набирає популярності новий спосіб ухилитися від служби

5500 гривень за “білий квиток”: в Україні набирає популярності новий спосіб ухилитися від служби

Поделиться:
18 октября, 2023
Автор: Admin2
895
0
5500 гривень за “білий квиток”: в Україні набирає популярності новий спосіб ухилитися від служби

Цілком не секрет, що з початку війни є і було чимало "бізнесменів", які за енну суму коштів робили військовозобов'язаним різноманітні довідки та документи для виїзду за кордон.

Це і липові довідки про інвалідність, і фейкові “білі квитки” та багато іншого. Таким чином, поїхало дуже багато чоловіків, і як вони потім зможуть повернутися до України наразі невідомо. Такі схеми постійно викриває поліція та бізнесмени разом із замовниками одержують чималі штрафи. І ось знову нова авантюра. Лише 150 доларів (5500 гривень) хочуть аферисти за так званий білий квиток, який повністю звільняє від мобілізації та дозволяє виїжджати за кордон.


Подібна реклама активно гуляє соціальними мережами
Така реклама, що таргетована, вже зустрічалася користувачам на просторах телеграма і струм струму. В оголошенні йдеться, що все робиться дуже швидко та надійно. Абсолютно ніяких ризиків замовник не наражається і вже за кілька днів зможе вільно пересуватися між країнами.


Для того, щоб скористатися пропозицією, потрібно, мовляв, перейти за посиланням, яке веде на ще якусь сторінку в Телеграмі, де начебто розміщена основна інформація і де можна подати заявку.


Також в оголошенні йдеться, що потрібно буде зробити завдаток у розмірі 25% загальної суми (від 150 доларів), але перерахувати кошти виключно криптовалютою. Такий "білий квиток" має бути дійсним 2 роки з можливістю продовження.


Українців обурює ця реклама
Чимало українців негативно реагують на це оголошення. Кажуть, що сподіваються, що за цим посиланням одразу ж віддають повістки. Хоча все набагато простіше. З ймовірністю 99% за цим посиланням просто шахрайська пастка, де аферисти зможуть зібрати основні дані так званих заявників та отримати доступ до їхніх банківських рахунків.

Комментарии

Новости Портала
Изменены тарифы на выдачу наличных денег
Вчера, 22:14 0

Изменены тарифы на выдачу наличных денег

Национальный банк Украины анонсировал очередные изменения, которые вступят в силу с 1 июля 2024г. Речь о некоторых услугах связана с кассовым обслуживанием. В частности, будут снижены тарифы на выдачу наличных денежных средств. Сейчас тариф на выдачу купюр мелкого

Змінено тарифи на видачу готівкових грошей
Вчера, 22:13 0

Змінено тарифи на видачу готівкових грошей

Національний банк України анонсував чергові зміни, які вступлять в дію з 1 липня 2024 року. Мова про деякі послуги пов’язані з касовим обслуговуванням. Зокрема, буде знижено тарифи на видачу готівкових коштів. Зараз тариф на видачу купюр дрібного номіналу становить

Видео