China-Review.com.ua » Новости » В українців конфіскують житло: за що можна позбутися нерухомості

В українців конфіскують житло: за що можна позбутися нерухомості

Поделиться:
22 февраля, 2024
Автор: Admin2
1 454
0
В українців конфіскують житло: за що можна позбутися нерухомості

Останнім часом спливло одразу кілька судових процесів, де українці позиваються до фінансових установ, бо останні хочуть забрати у них квартири.


Ідеться про людей, які брали кредит під заставу житла і тепер або не виплачують його вчасно або не платять зовсім. Однак справа не про звичайні кредити, які оформляються у банку та умови яких цілком прозорі. Мова про спеціальні компанії, які працюють нечесно і спеціально створюють такі умови, в яких боржник просто не в змозі повернути заборгованість. Все тому, що вона збільшується у геометричній прогресії. А в цьому приховані пункти в договорах, де не вказані реальні відсоткові ставки за кредитом. Уявіть лише, що одна з таких компаній видала клієнту кредит під 18% річних, проте потім судовими розборками виявилося, що реальний відсоток за кредитом становить 400% річних.


У біду потрапити може кожен
Насправді подібні проблеми можуть виникнути у кожного, хто бере борг під заставу житла. Однак, якщо ви оформляєте кредит не в якійсь державній або відомому банку, а у фінустанові на кшталт "Швидко гроші", то будьте готові до неприємних сюрпризів. Дуже багато таких компаній працюють нечесно та зацікавлені в тому, щоб боржник не віддав борг.



Однією з таких компаній є Royal Standard Group. Саме цей заклад і стягував 400% замість 18%. Знайти такі компанії дуже просто, вони активно рекламують себе в Інтернеті та залучають людей простими умовами отримання коштів. Зазвичай не потрібно ні довідки про доходи, ні хорошу кредитну історію. На це люди й ведуться, особливо у складних обставинах.


Поки що відомо про кілька справ, які перебувають у суді. Одна з них – у Львові. Там чоловік займав 120 000 гривень, проте вже через кілька місяців був винен 207 000 гривень. Ідентична ситуація трапилася і з киянином, якого буквально виганяють із його квартири, бо він не вчасно платив кредит. З одного боку, кредитори начебто і діють законно, адже боржник підписав договір і не виконує його умови. Однак те, що умови в договорі іноді прописані не прозоро, можуть зіграти проти фінансової установи в суді. У будь-якому випадку всім, хто оформлює кредит, потрібно уважно вчитуватися в його умови, і переконатися, що зазначена річна відсоткова ставка є реальною.

Комментарии

Новости Портала
Стало известно, как рабочий стол компьютера влияет на его производительность и скорость работы.
Вчера, 19:00 0

Стало известно, как рабочий стол компьютера влияет на его производительность и скорость работы.

Множество владельцев ноутбуков или стационарных компьютеров жалуются на то, что устройство слишком медленно работает. Зависает, глючит, долго загружает нужные приложения, долго включается и перезагружается.

Стало відомо, як “робочий стіл” комп’ютера впливає на його продуктивність та швидкість роботи
Вчера, 19:00 0

Стало відомо, як “робочий стіл” комп’ютера впливає на його продуктивність та швидкість роботи

Безліч власників ноутбуків, чи стаціонарних комп’ютерів скаржаться на те, що пристрій надто повільно працює. Зависає, глючить, довго завантажує потрібні програми, довго вмикається й перезавантажується.

Видео