China-Review.com.ua » Новости » В українців конфіскують житло: за що можна позбутися нерухомості

В українців конфіскують житло: за що можна позбутися нерухомості

Поделиться:
22 февраля, 2024
Автор: Admin2
1 400
0
В українців конфіскують житло: за що можна позбутися нерухомості

Останнім часом спливло одразу кілька судових процесів, де українці позиваються до фінансових установ, бо останні хочуть забрати у них квартири.


Ідеться про людей, які брали кредит під заставу житла і тепер або не виплачують його вчасно або не платять зовсім. Однак справа не про звичайні кредити, які оформляються у банку та умови яких цілком прозорі. Мова про спеціальні компанії, які працюють нечесно і спеціально створюють такі умови, в яких боржник просто не в змозі повернути заборгованість. Все тому, що вона збільшується у геометричній прогресії. А в цьому приховані пункти в договорах, де не вказані реальні відсоткові ставки за кредитом. Уявіть лише, що одна з таких компаній видала клієнту кредит під 18% річних, проте потім судовими розборками виявилося, що реальний відсоток за кредитом становить 400% річних.


У біду потрапити може кожен
Насправді подібні проблеми можуть виникнути у кожного, хто бере борг під заставу житла. Однак, якщо ви оформляєте кредит не в якійсь державній або відомому банку, а у фінустанові на кшталт "Швидко гроші", то будьте готові до неприємних сюрпризів. Дуже багато таких компаній працюють нечесно та зацікавлені в тому, щоб боржник не віддав борг.



Однією з таких компаній є Royal Standard Group. Саме цей заклад і стягував 400% замість 18%. Знайти такі компанії дуже просто, вони активно рекламують себе в Інтернеті та залучають людей простими умовами отримання коштів. Зазвичай не потрібно ні довідки про доходи, ні хорошу кредитну історію. На це люди й ведуться, особливо у складних обставинах.


Поки що відомо про кілька справ, які перебувають у суді. Одна з них – у Львові. Там чоловік займав 120 000 гривень, проте вже через кілька місяців був винен 207 000 гривень. Ідентична ситуація трапилася і з киянином, якого буквально виганяють із його квартири, бо він не вчасно платив кредит. З одного боку, кредитори начебто і діють законно, адже боржник підписав договір і не виконує його умови. Однак те, що умови в договорі іноді прописані не прозоро, можуть зіграти проти фінансової установи в суді. У будь-якому випадку всім, хто оформлює кредит, потрібно уважно вчитуватися в його умови, і переконатися, що зазначена річна відсоткова ставка є реальною.

Комментарии

Новости Портала
Як відключити стеження Google на смартфонах
Вчера, 13:00 0

Як відключити стеження Google на смартфонах

Google відстежує інформацію про користувачів, але для яких цілей? Розповімо, за чим саме стежить Google, і як відключити стеження на телефоні.

С 1 мая украинцам будут раздавать наличные денежные средства на оплату коммуналки: как получить
Вчера, 12:16 0

С 1 мая украинцам будут раздавать наличные денежные средства на оплату коммуналки: как получить

С 1 мая в Украине будет произведен автоматический пересчет субсидий на неотопительный сезон. Большинство украинцев, имеющих субсидию, ничего не должны делать. Им не нужно никуда идти и ничего обновлять, субсидия будет автоматически начислена и выплачена наличными.

Видео