China-Review.com.ua » Новости » Українці втрачають право на свої квартири: усе через непрочитаний договір

Українці втрачають право на свої квартири: усе через непрочитаний договір

Поделиться:
16 февраля, 2024
Автор: Admin2
1 370
0
Українці втрачають право на свої квартири: усе через непрочитаний договір

В Україні завжди діяли та будуть діяти різноманітні шахрайські схеми. Однак, одне діло коли в результаті афери шахраї крадуть гроші з банківських карточок і зовсім інша справа, коли забирають цілі квартири та будинки.

 А такі випадки вже почали траплятися й це на жаль далеко не рідкість. Залишитися без домівки можуть українці, які взяли кредит під заставу житла у неперевіреній фінансовій організації. Таких, на жаль, існує чимало. Вони пропонують дуже вигідні умови, але на ділі не показують клієнтам повний договір. Як наслідок умови виходять такі, що позичальники просто не в змозі повернути кредит, навіть якби того хотіли.


Детальніше про цю схему
Існує дуже багато компаній, які працюють так нечесно. Їхні сайти можна легко знайти в Інтернеті і зазвичай там пише, що вони видають кредит під 18% річних і на додачу квартира або будинок йдуть, як застава. Після низки ситуацій, коли люди просто не могли закрити кредит, тому що він збільшувався у геометричній прогресії Національний банк України почав вимагати у компаній оприлюднити реальний річний відсоток. Виявилося, що за реальними умовами договору людям потрібно віддавати кредит під 400% річних.

Також на вимогу НБУ, одна з таких компаній, а саме “Гелексі Фінанс” оприлюднила весь договір, в котрому є пункт, що якщо особа вчасно не повертає кошти, то в неї забирають житло.


Кредит
Наразі в судових реєстрах є купа справ, де клієнти таких фінустанов намагаються з ними судитися та оскаржувати умови договору. Зокрема, є справа чоловіка зі Львова, який брав в кредит 120 000 гривень, а вже через кілька місяців був винен 207 000 гривень. В Києві подібним шляхом фінустанова забрала у клієнта квартиру площею 45м2, за те, що він не вчасно виплачував кредит. Його справа теж наразі перебуває у суді.


Експерти зазначають, що перш ніж брати кредит не у державному чи бодай якомусь іншому, але відомому банку, потрібно детально вивчити інформацію про фінустанову з якою ви плануєте зв’язатися. Читайте форуми, шукайте інформацію про реальні відсоткові ставки у спеціальних реєстрах, а ще дуже уважно читайте договір перш ніж його підписувати.

Комментарии

Новости Портала
Стало известно, как рабочий стол компьютера влияет на его производительность и скорость работы.
Вчера, 19:00 0

Стало известно, как рабочий стол компьютера влияет на его производительность и скорость работы.

Множество владельцев ноутбуков или стационарных компьютеров жалуются на то, что устройство слишком медленно работает. Зависает, глючит, долго загружает нужные приложения, долго включается и перезагружается.

Стало відомо, як “робочий стіл” комп’ютера впливає на його продуктивність та швидкість роботи
Вчера, 19:00 0

Стало відомо, як “робочий стіл” комп’ютера впливає на його продуктивність та швидкість роботи

Безліч власників ноутбуків, чи стаціонарних комп’ютерів скаржаться на те, що пристрій надто повільно працює. Зависає, глючить, довго завантажує потрібні програми, довго вмикається й перезавантажується.

Видео