China-Review.com.ua » Новости » Наприкінці тижня українці переведуть стрілки годинників на 1 годину назад

Наприкінці тижня українці переведуть стрілки годинників на 1 годину назад

Поделиться:
21 октября, 2024
Автор: Admin2
179
0
Наприкінці тижня українці переведуть стрілки годинників на 1 годину назад

Цього тижня українці вже вкотре переведуть годинники на 1 годину назад. Коли саме це потрібно буде зробити та чи стане цьогорічний перехід на зимовий час останнім в історії України.

Коли переводити годинники на зимовий час?
Переводити годинники на зимовий час в Україні почали ще з 1981 року. Робилося це з метою економії електроенергії. Адже прокидаючись раніше люди довше могли користуватися денним світлом та не вмикали даремно освітлювальні прилади. Годинники зазвичай переводили в останню неділю жовтня о 4:00 ночі.


Цьогоріч українці також переведуть годинники на зимовий час. Відбудеться це в ніч з 26 на 27 жовтня. Але вочевидь цього разу стрілки на годину назад будуть переведені востаннє.


Чи відмінять в Україні сезонне переведення часу?
Зараз зміна часу на зимовий та літній в Україні відбувається згідно з постановою Кабміну №509 від 13 травня 1996 року “Про порядок обчислення часу на території України”. Однак у владних колах вже не перший рік обговорюють відмову від цієї застарілої радянської традиції. Адже в жодній країні, крім росії, навмисно не переводять годинники ані вперед, ані назад.


Та в липня 2024 року парламентарі врешті схвалили довгоочікуваний законопроект №4201, згідно з яким на території України буде зафіксовано зимовий час, на який ми перейдемо 27 жовтня. А після цього стрілки годинників більше не переводитимуть ані восени, ані навесні.


Проте останнє слово за президентом. Якщо Володимир Зеленський підпише цей документ, то час в Україні починаючи із 27 жовтня 2024 року розраховуватиметься за київським часом, тобто за другим часовим поясом UTC+2 згідно зі шкалою Всесвітнього координованого часу. А це означатиме, що українці врешті зможуть залишити позаду останній пережиток радянщини у вигляді сезонного переходу на інший час.

Комментарии

Новости Портала
Украинцам разрешат отменять обмен долларов: как вернуть гривны
Вчера, 17:45 0

Украинцам разрешат отменять обмен долларов: как вернуть гривны

Согласно правилам Национального банка, украинцы имеют право на так называемый «обратный обмен валюты». Это означает, что вы можете вернуть только что купленные иностранные деньги (например, доллары) и получить обратно гривны. Однако, важно помнить, что на такую

Українцям дозволять скасовувати обмін доларів: як повернути гривні
Вчера, 17:44 0

Українцям дозволять скасовувати обмін доларів: як повернути гривні

Згідно з правилами Національного банку, українці мають право на так званий «зворотний обмін валюти». Це означає, що ви можете повернути щойно куплені іноземні гроші (наприклад, долари) і отримати назад гривні. Однак важливо пам'ятати, що на таку операцію відведено

Видео