China-Review.com.ua » Новости » Частини пенсіонерів виплатять благодійну пенсію: про яку суму йдеться

Частини пенсіонерів виплатять благодійну пенсію: про яку суму йдеться

Поделиться:
26 декабря, 2023
Автор: Admin2
1 130
0
Частини пенсіонерів виплатять благодійну пенсію: про яку суму йдеться

Цього року в українців з'явилася нагода отримувати благодійні пенсії. Йдеться про благодійні пожертвування від меценатів та небайдужих.

Благодійну пенсію за меценатською програмою пенсіонери отримуватимуть не всю суму. Про умови отримання виплат розповіли у Пенсійному фонді України.


Що відомо
Відповідно до статті 72 пункту 1 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”, пенсіонери можуть отримати 70% від благодійної пожертви. Інші 30% надходитимуть на окремий рахунок Пенсійного фонду України.


Передбачається, що 30% стягнутих коштів із пожертв до бюджету Пенсійного фонду України допоможе фінансувати державну систему пенсійного забезпечення для тих груп пенсіонерів, доходи яких повністю залежать від неї. Ці кошти надходитимуть до бюджету Пенсійного фонду.



Для кращого розуміння, якщо благодійник направить конкретному пенсіонеру десять тисяч гривень, кошти будуть розподілені наступним чином:


  • 70% отримає пенсіонер, тобто сім тисяч гривень;
  • 30% залишаться на рахунку Пенсійного фонду України, тобто три тисячі гривень.


Що зміниться для пенсіонерів у 2024 році
З нового року в Україні зростуть мінімальні та максимальні пенсійні виплати. Це пов'язано зі зростанням мінімальної заробітної плати, яка, до речі, з 6 700 зросте до 7 100 гривень.


Також уже навесні відбудеться масштабна індексація пенсійних виплат. Орієнтовно у березні українці почнуть отримувати збільшену пенсію. Також цієї весни вперше буде застосовано спеціальні пенсійні бали. Загальний принцип їхнього застосування досі невідомий. Однак головною метою цього нововведення є досягнення справедливого розподілу коштів між пенсіонерами. Справа в тому, що зараз пенсіонер, який вийшов на заслужений відпочинок понад десять років тому, отримує в середньому на тисячу гривень менше тих, хто став пенсіонером нещодавно. Це за умови, що вони працювали на ідентичних посадах та свого часу отримували середню заробітну плату.

Комментарии

Новости Портала
Стали відомі точні суми штрафів, які сплачуватимуть ухилісти, і чи загрожує їм в'язниця
Вчера, 18:34 0

Стали відомі точні суми штрафів, які сплачуватимуть ухилісти, і чи загрожує їм в'язниця

Разом з оновленим законом про мобілізацію деякі нардепи хотіли і суттєво змінити покарання для тих, хто ухиляється від ТЦК. Кабмін навіть пропонував садити ухилістів на кілька років у в'язницю, а також фігурували штрафи у розмірі 200 тисяч гривень.

Стали известны точные суммы штрафов, которые будут уплачивать уклонисты, и грозит ли им тюрьма
Вчера, 18:34 0

Стали известны точные суммы штрафов, которые будут уплачивать уклонисты, и грозит ли им тюрьма

Вместе с обновленным законом о мобилизации некоторые нардепы хотели и существенно изменить наказание для уклоняющихся от ТЦК. Кабмин даже предлагал сажать уклонистов на несколько лет в тюрьму, а также фигурировали штрафы в размере 200 тысяч гривен.

Видео