China-Review.com.ua » Новости » Українці скаржаться на долари, які їм видають у касах банків Привату та Ощаду

Українці скаржаться на долари, які їм видають у касах банків Привату та Ощаду

Поделиться:
07 марта, 2024
Автор: Admin2
1 156
0
Українці скаржаться на долари, які їм видають у касах банків Привату та Ощаду

Національний банк України зняв доволі багато обмежень, які стосуються купівлі або продажу валюти. Наразі ситуація у банківській сфері доволі стабільна.

Долари без проблем можна купити у будь-якій фінансовій установі. Але є одна невеличка проблемка. Люди скаржаться на якість тієї валюти, яку пропонують банки. Мовляв, отримати долари нового зразка — нереально. На касі видають здебільшого долари 1996 року, які потім дуже проблематично здати в обмінник або ж навіть у той самий банк. Та й купувати щось в Україні за таку валюту складно, адже з недавніх часів українці неохоче беруть долари старого зразка.


Що відбувається?
Така ситуація склалася кілька місяців тому коли обмінники масово припинили приймати долари старого зразка (переважно 1996 року). Аргументували це тим, що не можуть ідентифікувати справжність купюри Навіть деякі банки припинили приймати ці долари, чим добряче налякали населення. Згодом НБУ зміг вплинути на банки, і вони на відміну від обмінників, почали приймати старі купюри. Всі почали масово здавати старі долари в банк, і сьогодні фінансові установи просто ними переповнені. Це є неабиякою проблемою в першу чергу для тих українців, які мають валютні депозити й хотіли б їх забрати, але не хочуть натомість, щоб всі долари були “білими”.


“При спробі забрати долари з депозиту, який я вносив новими банкнотами, повертають банкнотами 1988 та 1996 років випуску“, – йдеться у скарзі на сайті Мінфіну. І таких повідомлень маса.

У банку ж відповідають, що нічого вдіяти не можуть. Через складну логістику нову валюту повільно завозять до України. Раніше, мовляв, це робили літаками.

“Якщо вас не задовольнив стан купюри, ви можете відмовитись її приймати“, – пояснили в ПриватБанку.

До речі в інших банках ситуація майже ідентична. Нові купюри можна купити лише в обмінниках, однак це не допоможе тим, хто має у банку депозит.

Комментарии

Новости Портала
Изменены тарифы на выдачу наличных денег
Вчера, 22:14 0

Изменены тарифы на выдачу наличных денег

Национальный банк Украины анонсировал очередные изменения, которые вступят в силу с 1 июля 2024г. Речь о некоторых услугах связана с кассовым обслуживанием. В частности, будут снижены тарифы на выдачу наличных денежных средств. Сейчас тариф на выдачу купюр мелкого

Змінено тарифи на видачу готівкових грошей
Вчера, 22:13 0

Змінено тарифи на видачу готівкових грошей

Національний банк України анонсував чергові зміни, які вступлять в дію з 1 липня 2024 року. Мова про деякі послуги пов’язані з касовим обслуговуванням. Зокрема, буде знижено тарифи на видачу готівкових коштів. Зараз тариф на видачу купюр дрібного номіналу становить

Видео