China-Review.com.ua » Новости » Змінено правила обміну валюти: за що банки стягують з клієнтів додаткові кошти

Змінено правила обміну валюти: за що банки стягують з клієнтів додаткові кошти

Поделиться:
12 января, 2024
Автор: Admin2
1 474
0
Змінено правила обміну валюти: за що банки стягують з клієнтів додаткові кошти

Українці скаржаться, що обмінники не приймають деякі купюри. Інколи з такою ситуацією можна стикнутися й у банку.

Однак, якщо обмінник не прийме у вас так званий “білий” долар рік випуску якого 1996 або 2006, то банк, може не прийняти банкноту з пошкодженнями. Якщо ж ви таки хочете її обміняти вам запропонують послугу інкасо, яка є платною для клієнта. Ось, як це працює у різних банках.


Що таке інкасо?
Це послуга, яку пропонують практично всі банки та всі їх відділення. Якщо купюри порвані, мають плями, чи інші пошкодження, їх відправляють закордон в той банк, який їх випускав. Клієнту ж дають суму на 10% нижчу від тієї, яку він мав би отримати якби продавав долари за офіційним курсом.

До слова, умови інкасо в кожному банку можуть відрізнятися. Приміром у ПриватБанку це 10% від суми, а також окремо плата за перевірку кожної купюри на оригінальність.


“Це вже касир може вирішувати. Якщо купюра в такому стані, що не зрозуміло одразу, чи вона справжня, то потрібно окремо платити за перевірку. Це 50 коп. за купюру, але не менше 100 грн“, – розповідають у ПриватБанку.

Тобто неважливо чи перевірите ви одну купюру, чи, приміром, 200, все одно ви заплатите за цю послугу 100 гривень. Якщо ж купюр більше ніж 200, то кожну наступну потрібно додатково оплачувати.

Дещо інші умови пропонує, наприклад Райффайзен банк. Приміром, якщо ви на послугу інкасо віддаєте 1000 доларів, то заплатите 70 доларів комісії й 10 гривень за перевірку купюр. В цьому банку заявляють, що їхня комісія для інкасо — 7%.

А ось, у МТВ-банку навпаки, комісія аж 20%, тобто віддаючи 1000 доларів, доведеться заплатити ще 200 доларів комісії й 20 гривень за перевірку купюр.

Комментарии

Новости Портала
Изменены тарифы на выдачу наличных денег
Вчера, 22:14 0

Изменены тарифы на выдачу наличных денег

Национальный банк Украины анонсировал очередные изменения, которые вступят в силу с 1 июля 2024г. Речь о некоторых услугах связана с кассовым обслуживанием. В частности, будут снижены тарифы на выдачу наличных денежных средств. Сейчас тариф на выдачу купюр мелкого

Змінено тарифи на видачу готівкових грошей
Вчера, 22:13 0

Змінено тарифи на видачу готівкових грошей

Національний банк України анонсував чергові зміни, які вступлять в дію з 1 липня 2024 року. Мова про деякі послуги пов’язані з касовим обслуговуванням. Зокрема, буде знижено тарифи на видачу готівкових коштів. Зараз тариф на видачу купюр дрібного номіналу становить

Видео