China-Review.com.ua » Новости » Ощад та Приват закривають відділення: що відбувається

Ощад та Приват закривають відділення: що відбувається

Поделиться:
12 июля, 2023
Автор: Admin2
1 723
0
Ощад та Приват закривають відділення: що відбувається

В Україні в січня кількість банківських відділень скоротилася з 5 336 до 5 133. При цьому ПриватБанк втратив своє лідерство. Тепер перше місце займає інший держаний банк — Ощадбанк.



За даними Національного банку України в популярного ПриватБанку працює лише близько 1 131 відділень (в січні відділень було 1 210), а в Ощаду — 1 183.

Кількість банківських відділень поступово скорочується вже не перший рік. Це пов’язано зі стрімким розвитком фінансових технологій. Більшість послуг, які раніше можна було отримати лише в відділеннях, тепер доступні онлайн в банківських додатках прямо на смартфоні.


Наводимо вам рейтинг українських банків з найбільшою кількістю відділень:


  • 1183 в державного Ощадбанку;
  • 1131 відділення є в одному із найбільш популярних банків ПриватБанку;
  • 324 відділеннями представлений Райффайзен Банк;
  • 230 відділень є в Укрсиббанку;
  • 221 відділенням в ПУМБ банку.


Зазначимо, що в результаті повномасштабної війни з російськими окупантами, частина відділень банків закрилося. Це пов’язано з ракетними атаками, тимчасовою окупацією українських міст. Відповідно, найбільше відділень закрилося в областях, які найбільше постраждали від дій російських окупантів, тобто Луганська, Херсонська, Донецька та Запорізька області.


При цьому одразу після деокупації українських територій банки відновляють роботу своїх відділень. Варто згадати, що українські банки вже повноцінно працюють в Херсоні, який Збройні сили України змогли звільнити від окупантів.

Нагадаємо, що раніше українцям розповіли, куди скаржитися на обмінники та банки, якщо вони відмовляються приймати валюту. Всі фінансові заклади отримують ліцензію, тож повинні дотримуватися правил роботи на ринку. Водночас термінали ПриватБанку знову приймають валюту, тож проблеми з відмовою приймати валюту майже зникли.

Також НБУ погодив стратегію послаблення валютних обмежень. Прив’язки до конкретних дат немає, адже діяти планують по ситуації. Тобто якщо ситуація буде стабільною, то Нацбанк потроху скасовуватиме послаблення.

Комментарии

Новости Портала
Nothing выпустит бюджетный смартфон под суббрендом
Вчера, 19:12 0

Nothing выпустит бюджетный смартфон под суббрендом

Nothing готовится к запуску своего доступного смартфона за 140 долларов, но выйдет он под дочерним брендом компании CMF.

Nothing випустить бюджетний смартфон під суббрендом
Вчера, 19:11 0

Nothing випустить бюджетний смартфон під суббрендом

Nothing готується до запуску свого найдоступнішого смартфона за 140 доларів, але вийде він під дочірнім брендом компанії CMF.

Видео