China-Review.com.ua » Новости » Франція випробовує на Павлі Дурові новий жорсткий закон

Франція випробовує на Павлі Дурові новий жорсткий закон

Поделиться:
Вчера, 16:00
Автор: Admin2
123
0
Франція випробовує на Павлі Дурові новий жорсткий закон

Французька влада випробовує на Павлі Дурові та Telegram новий жорстокий закон, націлений на протидію кіберзлочинності, пише Reuters. Як зазначає агентство, міжнародних аналогів у цього закону – Orientation and Programming Law (LOPMI) – немає, він криміналізує технологічних гігантів, чиї платформи дають змогу вести незаконну діяльність.

LOPMI, передає Reuters, був представлений у січні 2023 року, поставивши Францію в авангарді країн, які зайняли жорстку позицію щодо інтернет-криміналу. Однак новий закон до теперішнього моменту не застосовували на практиці, і він може викликати зворотний ефект: точніше, суди просто відмовляться карати голів технологічних компаній, спираючись на LOPMI.


Зараз Павло Дуров цікавить владу в рамках офіційного розслідування, розглядається його можлива причетність до протиправної діяльності. Відповідно до закону, покарання передбачає штраф у розмірі до 500 тис. євро та ув’язнення до 10 років. Однак факт того, що розслідування ведеться, не означає його винуватість і навіть початок судових слухань. Крім того, слідство може тривати роками.


Як пише Reuters, аналогів LOPMI немає. У США, наприклад, голів технологічних компаній можуть звинуватити в порушенні законів про кіберзлочини, але із застереженнями: якщо є докази, що майданчик цілеспрямовано підштовхує до протиправної діяльності.

Комментарии

Новости Портала
Ощадбанк анонсував зміни з 1 жовтня: що відомо
Вчера, 22:34 0

Ощадбанк анонсував зміни з 1 жовтня: що відомо

Українські банки постійно анонсують якісь зміни для своїх клієнтів. То вони автоматично продовжують термін дії протермінованих банківських карток. То, змінюють ліміти на зняття готівки та здійснення переказів. То змінюють вартість послуг, як це планує зробити

Франция испытывает на Павле Дуре новый жесткий закон
Вчера, 16:02 0

Франция испытывает на Павле Дуре новый жесткий закон

Французские власти испытывают на Павле Дуре и Telegram новый жестокий закон, нацеленный на противодействие киберпреступности, пишет Reuters. Как отмечает агентство, международных аналогов этого закона – Orientation and Programming Law (LOPMI) – нет, он

Видео