China-Review.com.ua » Новости » TikTok заборонили на законодавчому рівні

TikTok заборонили на законодавчому рівні

Поделиться:
18 мая, 2023
Автор: Admin2
1 520
0
TikTok заборонили на законодавчому рівні

Американський штат Монтана став першим штатом, який законодавчо заборонив китайський додаток TikTok, щоб захистити своїх жителів від ймовірного збору розвідувальних даних з боку Китаю.

 Губернатор ратифікував закон, який набуде чинності з 1 січня 2024 року, повідомляє Reuters.


Влада Монтани, де проживає трохи більше 1 мільйона людей, заявила, що будь-яке порушення заборони TikTok може призвести до щоденного штрафу в розмірі 10 000 доларів.


Заборона також поширилася на Google і Apple, заборонивши їм пропонувати TikTok для завантаження на території штату. Ці платформи також можуть бути оштрафовані на $10 000 за будь-які порушення. Однак на приватних користувачів не будуть накладати жодних штрафів.

Американський союз громадянських свобод (ACLU) назвав закон неконституційним і закликав оскаржити його в суді.


TikTok раніше висловив свій протест проти нового законодавства, стверджуючи, що воно порушує права громадян Монтани. Вони також пообіцяли продовжувати захищати права користувачів як в Монтані, так і за її межами. У США налічується близько 150 мільйонів користувачів TikTok, переважно підлітків.


Варто зазначити, що раніше Сенат США санкціонував заборону на використання TikTok федеральними службовцями на урядових пристроях.

Комментарии

Новости Портала
Электронный кабинет военнообязанного заработает уже 18 мая: что он будет содержать
Вчера, 14:01 0

Электронный кабинет военнообязанного заработает уже 18 мая: что он будет содержать

О том, что в Украине работают над созданием электронного военнообязанного кабинета известно уже очень давно. Не было точной даты, когда система станет доступной для использования. Ранее говорили, что е-кабинет заработает летом, затем, что это произойдет именно 17

Електронний кабінет військовозобов’язаного запрацює вже 18 травня: що він міститиме
Вчера, 14:00 0

Електронний кабінет військовозобов’язаного запрацює вже 18 травня: що він міститиме

Про те, що в Україні працюють над створенням електронного кабінету військовозобов’язаного відомо вже дуже давно. Не було лише точної дати, коли саме система стане доступною для користування.

Видео