China-Review.com.ua » Новости » Коли потрібно оновити свій військовий квиток у «Резерв+»: залишились лічені місяці

Коли потрібно оновити свій військовий квиток у «Резерв+»: залишились лічені місяці

Поделиться:
31 августа, 2024
Автор: Admin2
795
0
Коли потрібно оновити свій військовий квиток у «Резерв+»: залишились лічені місяці

У Кабміні прийняли рішення щодо терміну використання електронних військово-облікових документів. Мова про військовий квиток, що міститься у додатку «Резерв+».



Який термін дії електронного військового квитка
Згідно з Постановою уряду № 721, прийнятою 18 червня 2024 року, термін дії електронного військового квитка складатиме рівно один рік. Тобто за умов загальної мобілізації українцям призовного віку потрібно щороку оновлювати свої дані в додатку «Резерв+».


Крім того урядовці підтвердили, що електронний військово-обліковий документ матиме таку ж саму юридичну силу, що й паперовий. Тож електронний військовий квиток із QR-кодом можна буде пред’являти працівникам ТЦК нарівні із оригіналом.

Завдяки такому рішенню уряду українцям призовного віку більше не доведеться усюди носити з собою оригінал військового квитка, ризикуючи загубити його. Тепер вони можуть просто показати представнику ТЦК свій свій військово обліковий документ за допомогою смартфона.


Як згенерувати військовий квиток у «Резерв +»


Щоб отримати електронний військово-обліковий документ, достатньо виконати кілька простих кроків:


  • Відкрити на своєму смартфоні додаток «Резерв+».
  • Оновити свої особові дані в додатку.
  • Отримати документ із QR-кодом, натиснувши на значок «…» справа під документом.
  • Завантажити військовий квиток у форматі PDF.


Після цього документ можна роздрукувати, відправити в електронному вигляді собі на пошту чи в месенджер, або ж зберегти на Google-диску. Зберігаючи електронний військовий квиток на різних онлайн-ресурсах чи електронних носіях його власник може убезпечити себе від втрати військово-облікового документа у випадку поломки чи викрадення смартфону.

Електронний військово-обліковий документ можна пред’являти не тільки працівникам військомату чи представниками правоохоронних органів. Маючи ту ж саму юридичну силу, що й оригінал, електронний військовий квиток стане в пригоді також під час прийому на роботу або користування послугами ЦНАПу.

Комментарии

Новости Портала
Повестка в почтовом ящике – не приговор: когда можно не реагировать на вызов в ТЦК
Сегодня, 21:48 0

Повестка в почтовом ящике – не приговор: когда можно не реагировать на вызов в ТЦК

В Украине во время действия военного положения мужчины соответствующего возраста могут получить повестку не только на улице или на работе, а даже у себя дома. Однако немногие знают, какие правила отправки повесток по почте и в каком случае такую ​​можно

Повістка у поштові скриньці - не вирок: коли можна не реагувати на виклик до ТЦК
Сегодня, 21:47 0

Повістка у поштові скриньці - не вирок: коли можна не реагувати на виклик до ТЦК

В Україні під час дії воєнного стану чоловіки відповідного віку можуть отримати повістку не тільки на вулиці чи на роботі, а навіть у себе вдома. Проте мало хто знає, які правила відправки повісток поштою та в якому випадку таку можна безкарно проігнорувати виклик

Видео