China-Review.com.ua » Новости » В українців на смартфонах все частіше з’являється буква “Е”: що це та як діяти

В українців на смартфонах все частіше з’являється буква “Е”: що це та як діяти

Поделиться:
22 августа, 2024
Автор: Admin2
1 442
0
В українців на смартфонах все частіше з’являється буква “Е”: що це та як діяти

Коли на телефоні з’являється буква «E», зв’язок моментально стає гіршим, а інтернет практично пропадає. Розповімо, що таке буква «Е», чому вона доволі часто з’являється на смартфонах українців.



Що таке буква «Е» на телефоні та чому вона з’явилася?
Поява літери «E» у рядку стану телефону означає, що стандарт зв’язку змінився на «EDGE». Це проміжний стандарт між «2G» і «3G», максимальна швидкість якого не перевищує 384 кбіт/с. Цього може бути достатньо для завантаження повідомлень у месенджері, але не вистачить для перегляду відео, фото та іншого контенту – такі файли якщо і відкриватимуться, то з найменшою роздільною здатністю і дуже повільно.


Зустрічається такий стандарт найчастіше в дорозі між населеними пунктами, де покриття більш сучасних стандартів зв’язку відсутнє. Зв’язок погіршується до «EDGE» за містом, на дачі – там, де вежі стільникових операторів перебувають на відстані або зустрічаються рідко.

В Україні цей значок часто став з’являтися через відключання світла, так як оператори навмисно зменшують навантаження на базову станцію, яка без світла працює від генератора.

З’явитися буква «Е» може і в місцях, що заглушають сигнал від вишок або мають перешкоди:


  • У підвальних приміщеннях і на цокольних поверхах.
  • У ліфтах.
  • У густому лісі або горах.
  • У густонаселеному районі з великим числом інших абонентів того ж оператора.
  • У віддалених селах, степах, горах тощо.


Нерідко трапляється і так, що зв’язок погіршується раптово, з’являється буква «E», а інтернет зникає – при цьому абонент не міняв свого місця розташування або не виїжджав за межі міста. Якщо проблема не на боці оператора (наприклад, тимчасові технічні неполадки або високе навантаження на вишку), то в цьому випадку налагодити сигнал можна кількома способами.


Перезавантаження мобільного інтернету через режим польоту
Якщо звичайне перезавантаження мобільних даних і телефону не допомогло, необхідно повністю перезавантажити бездротові з’єднання через авіарежим. Для цього необхідно:


  • Увімкнути режим польоту.
  • Зачекати близько 10-15 секунд.
  • Вимкнути режим польоту.


Після цього зв’язок найчастіше відновлюється, і смартфон починає працювати з більш просунутими стандартами зв’язку.


Поміняти тип мережі
Трапляється так, що смартфон не може підключитися до найбільш високошвидкісної мережі 4G (наприклад, через високе навантаження на неї) і після цього відразу переходить на «EDGE». Щоб цього уникнути, необхідно вручну переключитися на стандарт 3G, який наразі може працювати краще за 4G і буде в рази швидшим, ніж «E». Зробити це потрібно в такий спосіб:


  • Відкрити налаштування телефону.
  • Перейти в розділ «Мобільні дані та SIM-карти».
  • Натиснути на рядок Переважний тип мережі.
  • Вибрати варіант «3G/2G (авто)».


Після цього смартфон має переключитися на мережу 3G, а повернутися на 4G можна буде пізніше, коли зв’язок із цим стандартом налагодиться.


Вибрати оператора зв’язку вручну
У тому ж розділі налаштувань про SIM-карту є пункт, що дає змогу вибрати свого мобільного оператора. За замовчуванням у ньому ввімкнено автоматичний вибір, який необхідно відключити і вибрати провайдера зі списку вручну.


Перейти до іншого оператора зв’язку
Не завжди проблему можна вирішити налаштуваннями смартфона, оскільки проблема не в них або тимчасових неполадках зі зв’язком. Якщо буква «Е» з’являється стабільно в одному й тому самому місці (наприклад, у квартирі абонента), то причина нерідко в самому операторі зв’язку – його вишка розташована занадто далеко або обладнання недостатньо просунуте, щоб забезпечити стабільне з’єднання для всіх абонентів.


У цьому випадку відновити нормальний інтернет і мобільний зв’язок можна, тільки якщо поміняти провайдера зв’язку. Дізнатися, який оператор найкраще ловить у конкретному районі, можна через знайомих, сусідів, форуми в інтернеті або карту покриття на офіційному сайті провайдера.

Комментарии

Новости Портала
iPhone 16 Pro порівняли в швидкодії з iPhone 15 Pro
Вчера, 20:30 0

iPhone 16 Pro порівняли в швидкодії з iPhone 15 Pro

Нові iPhone анонсували лише кілька днів тому, а в мережі вже з’явилися перші результати тестів новинок у популярному бенчмарку GeekBench. Якщо ви хотіли оновитися заради зростання продуктивності, то навряд чи варто це робити.

Sony показала PlayStation 5 Pro: гораздо мощнее и дороже
Вчера, 20:00 0

Sony показала PlayStation 5 Pro: гораздо мощнее и дороже

Компания Sony официально представила обновленную игровую консоль PlayStation 5. Выглядит «прошка» почти так же, как нынешняя «улитка», но с тремя полосками по бокам. Основное отличие – увеличенная мощность, позволяющая геймерам не выбирать между режимами

Видео