China-Review.com.ua » Новости » Українцям нагадують про нові правила оплати за електроенергію: що треба знати?

Українцям нагадують про нові правила оплати за електроенергію: що треба знати?

Поделиться:
23 июля, 2024
Автор: Admin2
875
0
Українцям нагадують про нові правила оплати за електроенергію: що треба знати?

З червня тариф на електроенергію суттєво зріс. Тепер споживачі платять по 4,32 гривні за кВт/годину незалежно від того, скільки електроенергії було використано протягом місяця.

Багатьох це вводить в ступор, адже до цього була інформація, що подібний тариф буде застосовуватися лише для споживачів, які використали за місяць більше ніж 100 кіловатів. Однак згодом все ж таки вирішили, що новий тариф стосуватиметься всіх без винятку.
 
 
«Починаючи з 1 червня 2024 року та по 30 квітня 2025 року вартість 1 кВт·год становитиме 4,32 грн, незалежно від місячного обсягу споживання. Закликаємо вас врахувати ці зміни під час здійснення розрахунків за спожиту електричну енергію», — зазначають в Уряді.
 
 
Як можна зекономити електроенергію?
Також українців закликають якомога більше економити світло й не лише з метою економії коштів, а й з ціллю економити саму електроенергію, якої зараз сильно бракує. Навіть попри регулярні відключення електроенергії в системі постійно спостерігається її дефіцит. Тож людей закликають мінімізувати використання кондиціонерів, не вмикати одночасно відразу декілька пристроїв, наприклад, пилосос, бойлер та пральну машинку. Також, закликають мінімізувати використання світла у пікові години, а саме з 19:00 до 22:00.
 
Щодо подальших відключень, то експерти зазначають, що в серпні світла мало б трішки побільшати, адже з ремонту вийде кілька об’єктів критичної інфраструктури. Далі у вересні та жовтні ситуація може бути більш менш стабільною, за умови, що не буде нових масованих ударів. Ну а, як все складеться з початком опалювального сезону не прогнозує ніхто.
 
Як економити кошти на електроенергії?
Щоб платити менше українцям радять встановити двозонні лічильники. Тоді можна буде користуватися нічним тарифом, за який потрібно платити на 50% менше. Нічний тариф діє з 23:00 до 07:00. Коштує такий лічильник приблизно 3000 гривень. Вартість залежить від модифікації та виробника.

Комментарии

Новости Портала
Дуров впервые прокомментировал свое задержание во Франции
06 сентября, 2024 0

Дуров впервые прокомментировал свое задержание во Франции

Заявление Павла Дурова было опубликовано в его открытом канале в Telegram. В нем он рассказал, что французская полиция допрашивала его в течение четырех дней после прибытия в Париж. По словам основателя Telegram, он мог понести личную ответственность за незаконное

Дуров уперше прокоментував своє затримання у Франції
06 сентября, 2024 0

Дуров уперше прокоментував своє затримання у Франції

Заяву Павла Дурова було опубліковано в його відкритому каналі в Telegram. У ній він розповів, що французька поліція допитувала його протягом чотирьох днів після прибуття в Париж. За словами засновника Telegram, він міг понести особисту відповідальність за незаконне

Видео