China-Review.com.ua » Новости » Додатковий тариф та оплата доставки газу за новими розрахунками: на українців чекає низка змін

Додатковий тариф та оплата доставки газу за новими розрахунками: на українців чекає низка змін

Поделиться:
21 января, 2024
Автор: Admin2
981
0
Додатковий тариф та оплата доставки газу за новими розрахунками: на українців чекає низка змін

Із січня українці отримали оновлені тарифи на доставку газу. Все тому, що цей тариф розраховується щороку з огляду на весь спожитий газ за минулий рік. Якщо у 2023 році ви спожили більше ніж у 2022 році, то весь 2024 рік платитимете більшу суму, ніж платили минулого року. І, відповідно, навпаки.

 Також українців непокоїть питання, чому в деяких регіонах цей тариф реально коштує копійки, тоді як в інших сягає кількох гривень за кубометр. Експерти пояснили, як ведуть розрахунки.


Все залежить від кількості споживачів, які мешкають у будинку
Вартість доставки газу до України коливається від 0,38 до 2,39 за кубометр. Найменшу суму платять жителі столиці, адже це густонаселене місто і відповідно всі витрати на обслуговування газорозподільних мереж розподіляються між багатьма людьми. У той же час, якщо йдеться про невелике містечко чи навіть село, то там тариф буде більшим, бо споживачів менше, а систему обслуговувати треба.


До речі, платять цей тариф навіть ті люди, які не користуються газом зовсім, наприклад, повністю перейшли на електроенергію. Їм платіжки приходитимуть доти, доки вони не від'єднаються від загальної труби. Щоб це зробити, потрібно написати спеціальну заяву та викликати фахівців, які все правильно оформлять.


Додався ще один, третій тариф
Ну і з нового року українці платитимуть ще один, третій тариф за газ, який йтиме на обслуговування внутрішньобудинкових систем. Він розраховуватиметься індивідуально для кожного житлового будинку. Ціна, яку доведеться заплатити кожній квартирі, розраховуватимуть з огляду на кількість цих квартир у будинку, а також стан внутрішньобудинкових систем. Отже, на одній вулиці жителі різних будинків можуть заплатити кардинально різні суми. На одну квартиру може припасти платіж розміром 30-40 гривень, тоді як на іншу майже 1000 гривень. Щоправда, цей платіж разовий (щорічно). І оплачувати його можна або відразу або щомісяця частинами.

Комментарии

Новости Портала
Apple представила програму для професійної зйомки відео на iPhone і iPad
Вчера, 23:41 0

Apple представила програму для професійної зйомки відео на iPhone і iPad

Apple разом з релізом нових планшетів серії Air та Pro представила програму з можливістю ручного контролю відеозйомки на iPhone та iPad. Професійний режим виявився другорядною функцією програми, а основною стала робота в парі з відеоредактором Final Cut Pro.

Xiaomi показала термос на 500 мл с шестичасовой «выносливостью»
Вчера, 23:40 0

Xiaomi показала термос на 500 мл с шестичасовой «выносливостью»

Xiaomi представила термос Mijia Light Enjoy Thermal Flask. Он создан для сохранения оригинальной температуры напитков и вмещает в себя до 500 мл жидкости. Также он представлен в нескольких цветах и продаётся по цене менее 15 долларов.

Видео