China-Review.com.ua » Новости » Діяти потрібно негайно: ПФУ зробив важливу заяву, яка стосується усіх пенсіонерів

Діяти потрібно негайно: ПФУ зробив важливу заяву, яка стосується усіх пенсіонерів

Поделиться:
23 июля, 2024
Автор: Admin2
1 142
0
Діяти потрібно негайно: ПФУ зробив важливу заяву, яка стосується усіх пенсіонерів

В Україні особа, яка виходить на заслужений відпочинок та оформлює пенсію може оформити й так зване пенсійне посвідчення. Це важливий документ, який наразі можна мати у звичайному пластикову форматі, або ж в електронному — в додатку “Дія”.

 Однак більшість пенсіонерів все ще надають перевагу звичайним посвідченням й на жаль нерідко вони його гублять не знаючи, що в такому випадку робити. В ПФУ пояснили алгоритм дій, закликали не панікувати, однак якщо загубили посвідчення, то одразу ж братися за його відновлення.
 
 
“Пенсіонер може отримати новий документ, звернувшись до обраного сервісного центру територіального органу Пенсійного фонду України або онлайн — через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (за посиланням portal.pfu.gov.ua) або за допомогою мобільного додатка «Пенсійний фонд»”, — зазначають у ПФУ.
 
Як відновити документ?
Якщо ви вирішили відновлювати посвідчення через відділення ПФУ, то з собою потрібно мати наступний перелік документів:
 
  • Паспорт та ідентифікаційний код.
  • Заповнену заяву про те, що ви хочете відновити втрачене посвідчення.
  • Кольорове фото зразка 3х2,5 см.
Звертаєтесь з цими документами до зручного для вас відділення, та очікуєте на нове посвідчення.
 
Також все це можна зробити й онлайн не виходячи з дому, наприклад, через портал Пенсійного фонду. Потрібно авторизуватися на сайті та зайти в розділ “Про пенсійне забезпечення”, а потім вибрати опцію “Заява на виготовлення паперового пенсійного посвідчення”. Для того, аби подати заявку онлайн потрібно зробити скан того ж паспорта, ідентифікаційного коду, а ще власного підпису і прикріпити до цифрових документів власне фото.
 
Скан копії повинні бути кольоровими й обов’язково переконайтесь, що вони чіткі та на них видно всю необхідну інформацію. Формат документів повинен бути JPG або PDF, а розмір кожного документа не повинен перевищувати 1 Мб.
 
Забрати готове посвідчення можна буде у тому сервісному центрі, який ви вкажете у заяві.

Комментарии

Новости Портала
Дуров впервые прокомментировал свое задержание во Франции
06 сентября, 2024 0

Дуров впервые прокомментировал свое задержание во Франции

Заявление Павла Дурова было опубликовано в его открытом канале в Telegram. В нем он рассказал, что французская полиция допрашивала его в течение четырех дней после прибытия в Париж. По словам основателя Telegram, он мог понести личную ответственность за незаконное

Дуров уперше прокоментував своє затримання у Франції
06 сентября, 2024 0

Дуров уперше прокоментував своє затримання у Франції

Заяву Павла Дурова було опубліковано в його відкритому каналі в Telegram. У ній він розповів, що французька поліція допитувала його протягом чотирьох днів після прибуття в Париж. За словами засновника Telegram, він міг понести особисту відповідальність за незаконне

Видео