China-Review.com.ua » Новости » Топ вакансій з бронюванням від мобілізації: що пропонують українцям

Топ вакансій з бронюванням від мобілізації: що пропонують українцям

Поделиться:
25 мая, 2024
Автор: Admin2
1 098
0
Топ вакансій з бронюванням від мобілізації: що пропонують українцям

В Україні вакансії з позначкою “із бронюванням” пропонують для піарників, касирів та різноробів. Роботодавці спочатку отримують можливість бронювати своїх співробітників, а потім пропонує це як конкурентну перевагу при пошуку працівників.

Деталі
Один із найпопулярніших в Україні ресурсів з пошуку роботи — Work.ua додав спеціальну позначку для позначення вакансій з бронюванням. Серед таких вакансій є доволі несподівані варіанти:



  • касири в супермаркетах;
  • охоронці;
  • юристи;
  • працівники PR агенцій;
  • різнороби та інше.


Однак бронювати співробітників можуть далеко не всі компанії.

Раніше заступник голови Всеукраїнської аграрної ради (ВАР) Денис Марчук в ефірі національного телемарафону “Єдині новини” повідомив, що процес отримання бронювання потрібно прискорити. За його словами в Україні активно працювали над розробкою проєкту електронного бронювання, яке мало б займати один-два дні, а не розтягуватися на місяці. За словами Марчука зараз процес бронювання триває навіть місяці, а мобілізують за лічені дні.

Крім того, є й проблеми з логістикою. Віцепрезидент Асоціації міжнародних автоперевізників України Володимир Балін заявив, що станом на початок травня міжнародні перевізники забронювали від мобілізації менше ніж 5% працівників. Водії бех бронювання відмовляються виходити на рейси.


Також чималі проблеми з робочою силою і в забудовників. На пошук співробітників зараз доводиться витрачати на 50% більше часу. За даними Конференції роботодавців України, будівельна галузь за понад два роки війни втратили понад сто тисяч працівників.

Звісно, без мобілізації чоловіків призовного віку неможливо буде обороняти країну. Але і без робочої економіки не буде можливості утримувати військових. Величезна грошова допомога від західних партнерів не може повністю покривати витрати на армію, тому уряд шукає баланс.


Також в Україні зараз загалом дефіцит робочої сили, кількість вакансій відповідає кількості резюме. Така ситуація склалася через масову мобілізацію та виїзд українців за кордон.

Комментарии

Новости Портала
В Україні запровадили нову цифрову послугу для призівників
Вчера, 20:51 0

В Україні запровадили нову цифрову послугу для призівників

Відтепер бронювання працівників різноманітних установ та підприємств в Україні можна буде здійснювати у цифровому форматі через додаток «Дія». Відповідну постанову вже схвалив Кабінет Міністрів.

Топ лучших планшетов на июнь 2024 года
14 июня, 2024 0

Топ лучших планшетов на июнь 2024 года

Планшет – универсальное мультимедийное устройство для интернет-серфинга, просмотра видео и игр. Специалисты портала TechRadar составили список лучших планшетных ПК на июнь этого года.

Видео