China-Review.com.ua » Новости » Топ вакансій з бронюванням від мобілізації: що пропонують українцям

Топ вакансій з бронюванням від мобілізації: що пропонують українцям

Поделиться:
25 мая, 2024
Автор: Admin2
1 163
0
Топ вакансій з бронюванням від мобілізації: що пропонують українцям

В Україні вакансії з позначкою “із бронюванням” пропонують для піарників, касирів та різноробів. Роботодавці спочатку отримують можливість бронювати своїх співробітників, а потім пропонує це як конкурентну перевагу при пошуку працівників.

Деталі
Один із найпопулярніших в Україні ресурсів з пошуку роботи — Work.ua додав спеціальну позначку для позначення вакансій з бронюванням. Серед таких вакансій є доволі несподівані варіанти:



  • касири в супермаркетах;
  • охоронці;
  • юристи;
  • працівники PR агенцій;
  • різнороби та інше.


Однак бронювати співробітників можуть далеко не всі компанії.

Раніше заступник голови Всеукраїнської аграрної ради (ВАР) Денис Марчук в ефірі національного телемарафону “Єдині новини” повідомив, що процес отримання бронювання потрібно прискорити. За його словами в Україні активно працювали над розробкою проєкту електронного бронювання, яке мало б займати один-два дні, а не розтягуватися на місяці. За словами Марчука зараз процес бронювання триває навіть місяці, а мобілізують за лічені дні.

Крім того, є й проблеми з логістикою. Віцепрезидент Асоціації міжнародних автоперевізників України Володимир Балін заявив, що станом на початок травня міжнародні перевізники забронювали від мобілізації менше ніж 5% працівників. Водії бех бронювання відмовляються виходити на рейси.


Також чималі проблеми з робочою силою і в забудовників. На пошук співробітників зараз доводиться витрачати на 50% більше часу. За даними Конференції роботодавців України, будівельна галузь за понад два роки війни втратили понад сто тисяч працівників.

Звісно, без мобілізації чоловіків призовного віку неможливо буде обороняти країну. Але і без робочої економіки не буде можливості утримувати військових. Величезна грошова допомога від західних партнерів не може повністю покривати витрати на армію, тому уряд шукає баланс.


Також в Україні зараз загалом дефіцит робочої сили, кількість вакансій відповідає кількості резюме. Така ситуація склалася через масову мобілізацію та виїзд українців за кордон.

Комментарии

Новости Портала
Стало известно, как рабочий стол компьютера влияет на его производительность и скорость работы.
Вчера, 19:00 0

Стало известно, как рабочий стол компьютера влияет на его производительность и скорость работы.

Множество владельцев ноутбуков или стационарных компьютеров жалуются на то, что устройство слишком медленно работает. Зависает, глючит, долго загружает нужные приложения, долго включается и перезагружается.

Стало відомо, як “робочий стіл” комп’ютера впливає на його продуктивність та швидкість роботи
Вчера, 19:00 0

Стало відомо, як “робочий стіл” комп’ютера впливає на його продуктивність та швидкість роботи

Безліч власників ноутбуків, чи стаціонарних комп’ютерів скаржаться на те, що пристрій надто повільно працює. Зависає, глючить, довго завантажує потрібні програми, довго вмикається й перезавантажується.

Видео