China-Review.com.ua » Новости » Новій вірус на Android блокує розпізнавання відбитків пальців

Новій вірус на Android блокує розпізнавання відбитків пальців

Поделиться:
29 декабря, 2023
Автор: Admin2
1 145
0
Новій вірус на Android блокує розпізнавання відбитків пальців

Про це повідомляє видання BleepingComputer. Вірусна програма, названа Chameleon (“Хамелеон”), поширюється через сервіс Zombinder – набір додатків, що видають себе за популярний браузер Google Chrome. Творці “Хамелеона” навчили програму відключати деякі функції смартфона, а потім красти особисті дані.

Одна з особливостей ПЗ – можливість відключення біометричного сенсора на Android-смартфоні. У цьому разі апарат видає помилку під час спроби зняти блокування – для входу користувачеві доводиться вводити цифровий пароль. Потім вірус краде дані власника девайса.

Також “Хамелеон” вміє видавати фейкову HTML-сторінку за розділ із налаштуваннями. Таким чином програма може викрадати паролі та інші конфіденційні дані. Вірус працює на смартфонах під управлінням Android 13 і більш ранніх версій ОС. Як заходи захисту від “Хамелеона” фахівці ThreatFabric рекомендували ввімкнути функцію Play Protect і уникати встановлення програм через APK-файли.


У середині грудня Федеральна торгова комісія США (FTC) перерахувала ознаки QR-кодів, які можуть завдати користувачам шкоди. Зокрема до них віднесли функцію перенаправлення користувача з одного веб-сайту на інший.

Комментарии

Новости Портала
Стали известны точные суммы штрафов, которые будут уплачивать уклонисты, и грозит ли им тюрьма
Сегодня, 18:34 0

Стали известны точные суммы штрафов, которые будут уплачивать уклонисты, и грозит ли им тюрьма

Вместе с обновленным законом о мобилизации некоторые нардепы хотели и существенно изменить наказание для уклоняющихся от ТЦК. Кабмин даже предлагал сажать уклонистов на несколько лет в тюрьму, а также фигурировали штрафы в размере 200 тысяч гривен.

Абоненты Киевстара жалуются на внезапное изменение стоимости тарифов
Сегодня, 15:56 0

Абоненты Киевстара жалуются на внезапное изменение стоимости тарифов

Компания "Киевстар" обслуживает львиную долю пользователей. Речь идет о миллионах абонентов, количество которых ежедневно увеличивается. Компания предоставляет качественные услуги и предлагает хорошее наполнение тарифных планов, однако май начался с не очень

Видео