China-Review.com.ua » Новости » В Україні зменшать кількість підстав для відстрочки від призову

В Україні зменшать кількість підстав для відстрочки від призову

Поделиться:
28 ноября, 2023
Автор: Admin2
1 025
0
В Україні зменшать кількість підстав для відстрочки від призову

Майже через два роки після початку повномасштабної війни в Україні почав рухатись закон про демобілізацію, який, як очікується, буде прийнятий до кінця року. Цей закон в першу чергу спрямований на солдатів, які пройшли тривалу службу без ротації, а також на тих, хто пережив полон. Він також стосується змін у політиці відстрочки від призову.

Запропонований закон пропонує ключові зміни, зокрема, звуження критеріїв для отримання відстрочки. Зокрема, відстрочка для догляду за членом сім’ї першого ступеня споріднення з інвалідністю 1 або 2 групи або таким, що потребує постійного догляду, буде збережена, але ті, хто має дружину/чоловіка з інвалідністю 3 групи, більше не матимуть права на відстрочку. Ця поправка також впливає на тих, хто доглядає за особами, які за рішенням медико-соціальної експертної комісії потребують постійного стороннього догляду.


Паралельно український парламент обговорює питання розширення критеріїв для постановки на військовий облік. Це розширення може охопити осіб, які раніше служили в іноземних збройних силах до отримання українського громадянства, а також тих, хто має судимість за вчинення кримінальних злочинів і відбував покарання у вигляді позбавлення або обмеження волі, в тому числі звільнених від покарання.


Важливим аспектом законопроекту є офіційне визнання законного права військовослужбовців на демобілізацію після тривалого перебування в зоні бойових дій. Крім того, законопроектом пропонується демобілізація військовослужбовців, які перебувають на фронті два роки безперервно без ротації, а також демобілізація осіб з інвалідністю І та ІІ групи. Він також спрямований на вирішення невирішених питань щодо осіб, які повертаються з полону.


З точки зору соціального захисту, законопроект має на меті систематизувати питання, пов’язані з різними видами відпусток. Це включає положення для осіб, які повертаються з полону, а також у зв’язку з такими обставинами, як народження дитини.

Комментарии

Новости Портала
Стало известно, как рабочий стол компьютера влияет на его производительность и скорость работы.
Вчера, 19:00 0

Стало известно, как рабочий стол компьютера влияет на его производительность и скорость работы.

Множество владельцев ноутбуков или стационарных компьютеров жалуются на то, что устройство слишком медленно работает. Зависает, глючит, долго загружает нужные приложения, долго включается и перезагружается.

Стало відомо, як “робочий стіл” комп’ютера впливає на його продуктивність та швидкість роботи
Вчера, 19:00 0

Стало відомо, як “робочий стіл” комп’ютера впливає на його продуктивність та швидкість роботи

Безліч власників ноутбуків, чи стаціонарних комп’ютерів скаржаться на те, що пристрій надто повільно працює. Зависає, глючить, довго завантажує потрібні програми, довго вмикається й перезавантажується.

Видео