China-Review.com.ua » Новости » iPhone 14 проти iPhone 15: що вибрати у 2023 році

iPhone 14 проти iPhone 15: що вибрати у 2023 році

Поделиться:
13 октября, 2023
Автор: Admin2
1 219
0
iPhone 14 проти iPhone 15: що вибрати у 2023 році

Компанія Apple випускає нові моделі своїх смартфонів щороку. І щороку перед потенційними покупцями постає резонне питання: придбати нову модель чи купити торішню.

 Безліч дискусії на цю тему змушує шанувальників бренду постійно сумніватися. З одного боку, новинка викликає непідробний інтерес, з іншого – її вартість, як правило, набагато вища. Чи помітна різниця між моделями смартфонів Apple 2022 та 2023 року? Давайте з'ясуємо, чи варто купити iPhone 14 сьогодні чи все ж таки краще дочекатися надходження у продаж оновленої версії.



Відмінності у дизайні
Перші значні нововведення в iPhone 15 помітні з першого погляду. Ви точно зможете зрозуміти, що тримаєте в руках оновлену модель навіть якщо її корпус не буде одного з нових відтінків. Всі смартфони 2023, включаючи базові, отримали Dynamic Island замість класичної виїмки. Раніше ця функція була доступна лише в айфонах 14 Pro та 14 Pro Max.


Нововведенням стало також використання USB-C, що прийшов на зміну роз'єму Lightning, що існував, який був характерним для iPhone всіх попередніх поколінь. Це нововведення дозволить зменшити кількість кабелів для заряджання у вашому будинку (якщо ви також використовуєте MacBook та iPad).


Камера та якість зйомки: чи помітите різницю
Фото- та відеозйомка завжди були сильними сторонами айфону. В основі iPhone 14 Pro - 48-мегапіксельна основна камера з діафрагмою f/1,78. Ви також отримуєте надширококутну камеру на 12 Мп з діафрагмою f/2,2 та телеоб'єктив на 12 Мп з діафрагмою f/2,8. І iPhone 14 Pro, і iPhone 14 використовують новий Photonic Engine від Apple для обробки зображень, а також мають технологію Deep Fusion та Smart HDR 4. На телефонах використовується портретний режим із різними світловими ефектами, нічний режим та фотографічні стилі. Айфон 14 Pro підтримує портрети в нічному режимі, макрозйомку та формат зображень Apple ProRAW.


Моделі смартфонів 2022 року чудово справляються із завданнями зйомки та подарують своєму власнику задоволення від вдалих чітких кадрів з гарною кольоропередачею та різкістю. Проте Pro-версія обходить базову модель за низкою показників. Якщо вам важливі найкращі характеристики при слабкому освітленні, природний бік і можливість знімати макрофотографії, варто вибрати саме її.


А що щодо iPhone15? Найбільш помітні зміни у новій моделі – програмні. Смартфон може використовувати машинне навчання, щоб визначати, коли у кадрі перебуває людина, а потім автоматично перемикатися у портретний режим. Якщо ви любитель селфі, будете раді дізнатися, що передня камера також має автофокусування, яке автоматично фокусується на вас та інших людей у кадрі, що допомагає створювати чіткіші фотографії.


Процесор та продуктивність смартфона: чи витримає конкуренцію 14-та модель
Анонсована 15 версія випускається з процесорами A16 Bionic, які не є новими для смартфонів Apple. Багато хто знайомий з ними завдяки моделі iPhone 14 Pro. Шестиядерний процесор включає два високопродуктивних ядра, які споживають на 20 відсотків менше енергії, і чотири енергозберігаючі ядра. Це означає, що все працюватиме набагато швидше, ніж системи попереднього покоління, і легко впорається з інтенсивними завданнями, економно витрачаючи акумулятор.


Подібні відмінності будуть помітні любителям ігор зі складною графікою, яка потребує високої продуктивності.


Вердикт: чи варто купувати iPhone 14 у 2023 році
Так! Смартфон демонструє відмінну продуктивність, радує високою якістю зйомки та повністю виправдовує очікування до нового сучасного гаджета. Багато поліпшень, які з'явилися в iPhone 15, були раніше доступні в моделі Pro.

Комментарии

Новости Портала
Изменены тарифы на выдачу наличных денег
Вчера, 22:14 0

Изменены тарифы на выдачу наличных денег

Национальный банк Украины анонсировал очередные изменения, которые вступят в силу с 1 июля 2024г. Речь о некоторых услугах связана с кассовым обслуживанием. В частности, будут снижены тарифы на выдачу наличных денежных средств. Сейчас тариф на выдачу купюр мелкого

Змінено тарифи на видачу готівкових грошей
Вчера, 22:13 0

Змінено тарифи на видачу готівкових грошей

Національний банк України анонсував чергові зміни, які вступлять в дію з 1 липня 2024 року. Мова про деякі послуги пов’язані з касовим обслуговуванням. Зокрема, буде знижено тарифи на видачу готівкових коштів. Зараз тариф на видачу купюр дрібного номіналу становить

Видео