China-Review.com.ua » Новости » Українцям дозволять скасовувати обмін доларів: як повернути гривні

Українцям дозволять скасовувати обмін доларів: як повернути гривні

Поделиться:
Вчера, 17:44
Автор: Admin2
292
0
Українцям дозволять скасовувати обмін доларів: як повернути гривні

Згідно з правилами Національного банку, українці мають право на так званий «зворотний обмін валюти». Це означає, що ви можете повернути щойно куплені іноземні гроші (наприклад, долари) і отримати назад гривні. Однак важливо пам'ятати, що на таку операцію відведено всього 15 хвилин з моменту першого обміну.



Національний банк України нагадує, що для того, щоб скористатися правом на зворотний обмін валюти протягом 15 хвилин, необхідно зберегти квитанцію або розрахунковий документ, який підтверджує первинну операцію обміну. Ця вимога передбачена чинним законодавством.


Коли банк може відмовитись приймати долари
Згідно з чинним законодавством, банки мають право відмовитися від прийому доларових купюр, які мають серйозні пошкодження, такі як: пошкодження елементів захисту, зміна кольору паперу, розриви, опіки або сліди плісняви. Купюри з незначними ушкодженнями, наприклад зморщені або трохи забруднені, банки зобов'язані приймати.


Крім видимих ​​пошкоджень, таких як розриви чи плями, банки можуть відмовитися приймати купюри, які мають значні загальні забруднення чи дефекти, виявлені під ультрафіолетовим світлом. Це можуть бути сліди хімічних речовин, вицвітання фарби або інші ушкодження, що впливають на справжність банкноти.


Що буде з курсом долара у 2025 році
У проект бюджету України на 2025 рік закладено курс долара на рівні 45 гривень. Деякі експерти вважають, що долар може трохи подорожчати протягом року, але не різко. Очікується, що гривня й надалі дешевшатиме.

Загалом курс долара повністю залежить від ситуації на фронті та рівня допомоги від західних партнерів. Ситуація залишається складною, тож гривня поступово знецінюється. Однак причин для паніки немає. Ситуація стабільна та контрольована. Ближче до кінця року традиційно курс зростатиме, але вже у січні стабілізується. Наразі точно не варто бігти в обмінники, щоб купувати долар. Однак довгострокова перспектива є невтішною. Долар точно зростатиме і теми зростання сповільняться лише після завершення війни.

Комментарии

Новости Портала
Украинцам разрешат отменять обмен долларов: как вернуть гривны
Вчера, 17:45 0

Украинцам разрешат отменять обмен долларов: как вернуть гривны

Согласно правилам Национального банка, украинцы имеют право на так называемый «обратный обмен валюты». Это означает, что вы можете вернуть только что купленные иностранные деньги (например, доллары) и получить обратно гривны. Однако, важно помнить, что на такую

Українцям дозволять скасовувати обмін доларів: як повернути гривні
Вчера, 17:44 0

Українцям дозволять скасовувати обмін доларів: як повернути гривні

Згідно з правилами Національного банку, українці мають право на так званий «зворотний обмін валюти». Це означає, що ви можете повернути щойно куплені іноземні гроші (наприклад, долари) і отримати назад гривні. Однак важливо пам'ятати, що на таку операцію відведено

Видео