China-Review.com.ua » Новости » Мобілізованих стане більше: працівники ТЦК отримали нові обов’язки та повноваження

Мобілізованих стане більше: працівники ТЦК отримали нові обов’язки та повноваження

Поделиться:
06 сентября, 2024
Автор: Admin2
1 108
0
Мобілізованих стане більше: працівники ТЦК отримали нові обов’язки та повноваження

Мобілізація в Україні активно триває й працівники ТЦК щоденно вручають безліч повісток військовозобов’язаним. Вони мають право вручати повістки на вулиці, у громадських місцях, зупиняти автівки, чи перевіряти водіїв на блокпостах.

 Також, від моменту, коли закінчився період оновлення даних, повістки присилають поштою тим чоловікам, які оновили про себе дані через додаток “Резерв”, або у ЦНАПі. Проте, зараз стало відомо, що мобілізація стане ще більш посиленою. Анонсовано зміни в графіках роботи працівників ТЦК. Також відомо, що в них з’явилися деякі нові повноваження.


Що змінилося?
Експерти повідомляють, що відтепер працівники ТЦК працюватимуть цілодобово та без вихідних. Тобто виловлювати “ухилянтів”, чи просто осіб, які є військовозобов’язаними та стали на облік, але ще не отримували повістку, комісаріати можуть у будь-який день тижня та час доби. Такі повноваження їм надає урядова постанова № 147 від 9 лютого 2024 року в яку внесено відповідні зміни щодо діяльності ТЦК.


Серед інших повноважень:

Працівники ТЦК мають право виписувати військовозобов’язаним адміністративний штраф, якщо після перевірки особи виявилось, що вона не перебуває на військовому обліку, чи не оновлювала дані.


Тепер на ВЛК можна відправляти людину у будь-який час доби. Тобто, якщо вас зупинили об 23:00, чи о 5 ранку, то можуть одразу ж відправити на проходження медогляду. Такий крок дозволить пришвидшити процес мобілізації, тож ймовірно багатьом навіть у повістках прописуватимуть нічні години для проходження ВЛК.


Контроль за транспортними засобами. Також, працівники ТЦК тепер мають посилено перевіряти транспортні засоби, щоб ідентифікувати ті, які можуть бути вилучені на потреби ЗСУ. Варто зазначити, що під такий ризик потрапляють люди у яких у власності два автомобілі, чи більше.


Мова про автівки, які за документами належать одній людині, а не різним членам сім’ї.

Комментарии

Новости Портала
Повестка в почтовом ящике – не приговор: когда можно не реагировать на вызов в ТЦК
14 сентября, 2024 0

Повестка в почтовом ящике – не приговор: когда можно не реагировать на вызов в ТЦК

В Украине во время действия военного положения мужчины соответствующего возраста могут получить повестку не только на улице или на работе, а даже у себя дома. Однако немногие знают, какие правила отправки повесток по почте и в каком случае такую ​​можно

Повістка у поштові скриньці - не вирок: коли можна не реагувати на виклик до ТЦК
14 сентября, 2024 0

Повістка у поштові скриньці - не вирок: коли можна не реагувати на виклик до ТЦК

В Україні під час дії воєнного стану чоловіки відповідного віку можуть отримати повістку не тільки на вулиці чи на роботі, а навіть у себе вдома. Проте мало хто знає, які правила відправки повісток поштою та в якому випадку таку можна безкарно проігнорувати виклик

Видео