China-Review.com.ua » Новости » Експерти розповіли, чи можна врятувати флешку та дані на ній, якщо пристрій впав у воду

Експерти розповіли, чи можна врятувати флешку та дані на ній, якщо пристрій впав у воду

Поделиться:
24 июля, 2024
Автор: Admin2
893
0
Експерти розповіли, чи можна врятувати флешку та дані на ній, якщо пристрій впав у воду

Попри стрімкий розвиток технологій та безліч варіантів для зберігання і передачі даних, флешки все ще залишаються популярними. На них можна зберігати як різноманітні документи, так і просто фотографії, чи відео.

 Проте, нерідко може трапитися неприємність, коли флешка падає у воду: в калюжу, сніг, чи просто в умивальник в той момент, коли ви миєте руки. Чи можна в такому випадку зберегти пристрій, а головне інформацію, яка на ньому зберігається? Експерти дали відповідь.
 
 
Флешку та інформацію на ній можна врятувати
Нічого не втрачено, якщо ви будете діяти зважено та дотримуватись чіткого алгоритму дій. Для початку промокніть пристрій паперовим рушником, чи якоюсь тканиною, ідеально якщо це мікрофібра, що добре втягує вологу. Далі потрібно залишити флешку у сухому місці мінімум на 2-3 дні. Не залишайте її на сонці, чи тим паче на батареї. Просто розмістіть на поличці, чи десь у шухляді. Лише після цього, переконавшись, що пристрій повністю висох як ззовні, так і зсередини можна пробувати вставити його у ноутбук, чи телевізор та перевірити працездатність.
 
 
В жодному разі не перевіряйте, чи працює флешка відразу після того, як вона впала у воду. Під’єднуючи такий пристрій до ноутбука ви ризикуєте спровокувати коротке замикання й зіпсувати не лише накопичувач, а й сам комп’ютер.
 
Чи можливо відновити втрачені файли?
Якщо з якихось причин файли на флешці зникли, ви їх випадково видалили або ж флешка помилково була відформатована ще є шанси відновити те, що на ній зберігалося. Для цього потрібно завантажити на комп’ютер одну зі спеціальних програм. В пошуковику так і потрібно ввести “Програма для відновлення втрачених файлів”. Далі потрібно слідувати інструкції й у 90% випадків навіть відформатовані файли вдається відновити.

Комментарии

Новости Портала
Дуров впервые прокомментировал свое задержание во Франции
06 сентября, 2024 0

Дуров впервые прокомментировал свое задержание во Франции

Заявление Павла Дурова было опубликовано в его открытом канале в Telegram. В нем он рассказал, что французская полиция допрашивала его в течение четырех дней после прибытия в Париж. По словам основателя Telegram, он мог понести личную ответственность за незаконное

Дуров уперше прокоментував своє затримання у Франції
06 сентября, 2024 0

Дуров уперше прокоментував своє затримання у Франції

Заяву Павла Дурова було опубліковано в його відкритому каналі в Telegram. У ній він розповів, що французька поліція допитувала його протягом чотирьох днів після прибуття в Париж. За словами засновника Telegram, він міг понести особисту відповідальність за незаконне

Видео