China-Review.com.ua » Новости » Українцям назвали спосіб заробити на власному звільненні

Українцям назвали спосіб заробити на власному звільненні

Поделиться:
19 июня, 2024
Автор: Admin2
938
0
Українцям назвали спосіб заробити на власному звільненні

Звільнення не найприємніший процес, але навіть з нього можна отримати вигоду. Адвокат Ольга Безбородько розповіла виданню GSMinfo, що працівникові, який йде з посади, належить низка виплат.

Йдеться про так звані відпускні – компенсацію за невикористану відпустку, яку зобов’язані виплачувати всім співробітникам. Розмір залежить від стажу: якщо працівник працював в організації як мінімум 11 місяців, він має право на виплати за цілий рік. За меншого стажу вони розраховуються пропорційно відпрацьованому часу.


Важливо взяти до уваги, що перші два тижні місяця округлюються в менший бік, а третій і четвертий – у більший. Виходить, вигідніше звільнятися ближче до кінця місяця.


“Ось як це виглядає на прикладі: Іван і Петро одночасно працевлаштувалися в компанію. Іван вирішив звільнитися, відпрацювавши дев’ять місяців і 18 днів, а Петро – дев’ять місяців і десять днів. Під час розрахунку строків для відпускних стаж Івана буде заокруглений у більший бік і становитиме десять місяців. А ось стаж Петра в менший – до дев’яти місяців”, – детально пояснює юрист.

При цьому десять із половиною місяців роботи вважатимуться за 11, а отже, можна буде розраховувати на відпускні в повному обсязі.

Комментарии

Новости Портала
Дуров впервые прокомментировал свое задержание во Франции
06 сентября, 2024 0

Дуров впервые прокомментировал свое задержание во Франции

Заявление Павла Дурова было опубликовано в его открытом канале в Telegram. В нем он рассказал, что французская полиция допрашивала его в течение четырех дней после прибытия в Париж. По словам основателя Telegram, он мог понести личную ответственность за незаконное

Дуров уперше прокоментував своє затримання у Франції
06 сентября, 2024 0

Дуров уперше прокоментував своє затримання у Франції

Заяву Павла Дурова було опубліковано в його відкритому каналі в Telegram. У ній він розповів, що французька поліція допитувала його протягом чотирьох днів після прибуття в Париж. За словами засновника Telegram, він міг понести особисту відповідальність за незаконне

Видео