China-Review.com.ua » Новости » У США розробили ядерну батарейку

У США розробили ядерну батарейку

Поделиться:
13 июня, 2024
Автор: Admin2
1 396
0
У США розробили ядерну батарейку

Каліфорнійська компанія Infinity Power повідомила про розробку потужної і довговічної ядерної батарейки, що використовує електрохімічний принцип перетворення енергії.

За словами творців, батарейка демонструє загальну ефективність понад 60 %. Для порівняння, всі раніше створені атомні батарейки мали ККД менше 10 %. Виробник нічого не говорить про використовуваний ізотоп, однак, судячи з фотографії, це нікель-63.


Розробники заявляють, що крихітний пристрій розміром з монету може стабільно генерувати десятки міліватів енергії протягом приблизно 100 років. Теоретично подібні джерела енергії можуть видавати потужність у діапазоні від нановат до кіловат і більше. Такі батареї можна буде застосовувати в медичних імплантатах або для живлення віддалених районів і навіть космічних баз.


Нагадаємо, у січні цього року китайська компанія Betavolt Technology вже презентувала мініатюрну ядерну батарею, здатну виробляти електроенергію впродовж 50 років без необхідності заряджання чи обслуговування. Зараз батарейка проходить тестування.

Комментарии

Новости Портала
Журналисты поиграли в S.T.A.L.K.E.R. 2 и поделились впечатлениями
Вчера, 23:00 0

Журналисты поиграли в S.T.A.L.K.E.R. 2 и поделились впечатлениями

Первыми впечатлениями от игры стало то, что она сразу погружает игрока в напряженный геймплей. Открытый мир становится доступен достаточно быстро. Игроки получают возможность свободно исследовать Зону и не следовать строго сюжету. Журналисты отметили, что

Журналісти пограли в S.T.A.L.K.E.R. 2 і поділились враженнями
Вчера, 23:00 0

Журналісти пограли в S.T.A.L.K.E.R. 2 і поділились враженнями

Першими враженнями від гри стало те, що вона одразу занурює гравця в напружений геймплей. Відкритий світ стає доступний досить швидко. Гравці отримують можливість вільно досліджувати Зону і не слідувати строго за сюжетом. Журналісти зазначили, що S.T.A.L.K.E.R. 2

Видео