China-Review.com.ua » Новости » Розкрита зарплата директора компанії, якій належить ChatGPT

Розкрита зарплата директора компанії, якій належить ChatGPT

Поделиться:
09 июня, 2024
Автор: Admin2
1 570
0
Розкрита зарплата директора компанії, якій належить ChatGPT

Глава компанії OpenAI Сем Альтман заробляє на своїй посаді всього $65 тис. на рік. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Незважаючи на відносно невисоку зарплату в компанії, чию вартість оцінюють у $86 млрд, у 39-річного Альтмана є активи, вартість яких на початок цього року становила щонайменше $2,8 млрд. Це пов’язано з його великим інвестиційним портфелем, що включає акції компаній Reddit і Stripe.


Загалом Альтман інвестував у більш ніж 400 компаній. Він також скористався борговою лінією JPMorgan Chase, яка дає йому змогу інвестувати сотні мільйонів доларів у приватні стартапи, включно з тими, які співпрацюють з OpenAI.


У травні OpenAI уклала партнерство з Reddit, що призвело до зростання акцій компанії більш ніж на 10%. Особиста частка Альтмана в Reddit також збільшилася на $69 млн (близько 6,1 млрд руб.). Однак сам Альтман не брав участі в цій угоді – вона була схвалена незалежною радою директорів. Правління OpenAI вважає, що Альтман послідовно дотримується політики компанії і прозорий щодо своїх інвестицій.

Сем Альтман – відомий підприємець і фахівець у галузі штучного інтелекту. Він є засновником і генеральним директором компанії OpenAI. На початку шляху компанію фінансували Альтман, Грег Брокман, Ілон Маск, Джессіка Лівінгстон, Пітер Тіль та інші. Коли компанія була запущена у 2015 році, їй вдалося залучити $1 млрд від зовнішніх спонсорів.


У листопаді 2023 року Альтмана відсторонили від посади через відсутність довіри, після чого його запросили в Microsoft. Однак не минуло й тижня після звільнення, як Альтман повернувся на посаду генерального директора компанії у зв’язку з протестами обурених співробітників OpenAI.

Комментарии

Новости Портала
Стало известно, как рабочий стол компьютера влияет на его производительность и скорость работы.
Вчера, 19:00 0

Стало известно, как рабочий стол компьютера влияет на его производительность и скорость работы.

Множество владельцев ноутбуков или стационарных компьютеров жалуются на то, что устройство слишком медленно работает. Зависает, глючит, долго загружает нужные приложения, долго включается и перезагружается.

Стало відомо, як “робочий стіл” комп’ютера впливає на його продуктивність та швидкість роботи
Вчера, 19:00 0

Стало відомо, як “робочий стіл” комп’ютера впливає на його продуктивність та швидкість роботи

Безліч власників ноутбуків, чи стаціонарних комп’ютерів скаржаться на те, що пристрій надто повільно працює. Зависає, глючить, довго завантажує потрібні програми, довго вмикається й перезавантажується.

Видео