China-Review.com.ua » Новости » Київстар змусив жінку купити смартфон, а вона подала в суд: на чий бік стало правосуддя

Київстар змусив жінку купити смартфон, а вона подала в суд: на чий бік стало правосуддя

Поделиться:
05 апреля, 2024
Автор: Admin2
1 463
0
Київстар змусив жінку купити смартфон, а вона подала в суд: на чий бік стало правосуддя

Львів’янка звинуватила працівників магазину Київстар в нав’язуванні купівлі нового телефона та вимагає компенсацію у сумі 10 тисяч гривень.

Загальна сума покупки склала 7 596 гривень, але жінка знала лише вартість смартфона — 5 799 та аксесуарів, а також суму знижки за зданий старий смартфон — 500 гривень.


Деталі
Жінка в магазині Київстар хотіла поміняти сім-картку на меншу, але її змусили придбати новий смартфон. Покупка обійшлася в 7 596 гривень. Через відмову повернення смартфона вона вимагає компенсацію у сумі 10 тисяч гривень. Про це йдеться в рішенні суду Галицького районного суду Львова, опублікованому 21 лютого 2022 року.


12 серпня 2021 року жінка завітала в магазин Київстар для обміну SIM-картки. Купувати смартфон не планувала, але продавець нав’язав їй безвідсотковий кредит та бонус 600 гривень за здачу старого гаджета.
Сума покупки склала 7 596 гривень, жінка знала лише вартість смартфона та аксесуарів, а також про знижку 500 гривень за старий телефон.


Про “Пакет індивідуального налаштування” клієнтці не сказали, хоча його вартість складала 1 699 гривень.

Після покупки жінка звернулася в магазин та спробувала повернути телефон. Але їй відмовили попри визначені законом 14 днів для повернення телефону неналежної якості. Однак в неї не було вибору, бо старий телефона вона здала. Завдану моральну шкоду інка оцінила на 10 тисяч гривень.


Чого вимагала жінка в суді
Жінка просила суд визначити споживчий кредит неправомірним та змусити магазин Київстар прийняти смартфон SamsungA 225F/64 та зобов’язаний повернути зданий смартфон Xiomi Redmi Note 3 або його еквівалентну вартість 500 гривень. А також стягнути 10 000 гривень моральної шкоди.


Рішення суду
Суд відмовив в задоволенні позову, посилаючись на те, що жінка не дотрималася процедури повернення товару, придбаного в кредит та погоджується з аргументами відповідача та третьої сторони АТ “ПУМБ”, що позивачка не довела обставин та які посилається.

Комментарии

Новости Портала
Киевстар позволяет не платить за гигабитный интернет сразу несколько месяцев
28 апреля, 2024 0

Киевстар позволяет не платить за гигабитный интернет сразу несколько месяцев

Один из самых популярных мобильных операторов Украины – Киевстар сообщил отличную новость для всех украинцев. Абоненты получат очередной подарок – бесплатный интернет на три месяца. На официальной странице Киевстара в Facebook рассказали, как украинцам принять

Київстар дозволяє не платити за гігабітний інтернет одразу кілька місяців
28 апреля, 2024 0

Київстар дозволяє не платити за гігабітний інтернет одразу кілька місяців

Один з найпопулярніших мобільних операторів України — Київстар повідомив чудову новину для всіх українців. Абоненти отримають черговий подарунок — безкоштовний інтернет на три місяці. На офіційній сторінці Київстар у Facebook розповіли, як українцям прийняти участь

Видео