China-Review.com.ua » Новости » Названо найпоширеніший спосіб обману українців у супермаркеті

Названо найпоширеніший спосіб обману українців у супермаркеті

Поделиться:
03 января, 2024
Автор: Admin2
1 241
0
Названо найпоширеніший спосіб обману українців у супермаркеті

Магазини та супермаркети часто проводять дрібні "махінації" з вартістю товару. Це робиться задля отримання додаткових грошей з українців. Найпоширеніший спосіб - вставити таку ціну, що віддати покупцеві не всю здачу.

Схема дуже проста і працює за принципом заокруглення. Таким чином, менше 5 копійок магазин може залишити собі, а понад 5 копійок потрібно "подарувати" покупцю.

Тому магазини спеціально встановлюють ціни в такий спосіб, щоб отримувати додаткову вигоду.


Як не переплатити
У Держпродспоживслужбі зазначили, що уникнути таких ситуацій дуже просто. Для цього достатньо розраховуватись за покупки банківською карткою. У такому випадку правило заокруглення не діє.

До речі, з січня 2024 року всі торгові точки у населених пунктах із населенням понад п'ять тисяч осіб мають забезпечити технічну можливість розраховуватися карткою.


Коли слід викликати поліцію в магазині
Водночас фахівці зазначають, що охоронці у магазинах та супермаркетах не мають права змушувати покупців оплачувати зіпсований товар. Причина в тому, що вони не представляють ці заклади, а працюють за наймом від інших компаній. Тому такі дії можуть стати підставою для виклику поліції. Тому, якщо вас просять оплати за, наприклад, розсипану крупу, то алгоритм дій буде таким:


  • попросити подивитися відео з камер спостереження;
  • так ви зможете довести, що пошкодили товар не навмисно;
  • при цьому спілкуватися з охороною не варто лише з продавцями або адміністратором.


Якщо це не дасть очікуваного результату, експерти радять викликати поліцію і розбиратися в ситуації.

Така сама ситуація, коли вас підозрюють у крадіжці. Охорона магазину не має права оглядати ваші особисті речі. Вимагайте перегляду відео з камер спостереження чи викликайте поліцію. І пам'ятайте, захистити вас та ваші права можете тільки ви самі.

Комментарии

Новости Портала
Украинцы отказываются от смартфонов: названы 3 преимущества кнопочных телефонов
Вчера, 12:38 0

Украинцы отказываются от смартфонов: названы 3 преимущества кнопочных телефонов

Все чаще люди выбирают кнопочные телефоны на базе Android. Это отличное решение для тех, кто хочет меньше сидеть в телефоне, но не готов отказываться от преимуществ современных технологий.

Українці відмовляються від смартфонів: названо 3 переваги кнопкових телефонів
Вчера, 12:37 0

Українці відмовляються від смартфонів: названо 3 переваги кнопкових телефонів

Все частіше люди обирають кнопкові телефони на базі Android. Це чудове рішення для тих, хто хоче менше сидіти в телефоні, але не готовий відмовлятися від переваг сучасних технологій.

Видео