China-Review.com.ua » Новости » Сигарети та алкоголь можуть стати дефіцитом

Сигарети та алкоголь можуть стати дефіцитом

Поделиться:
18 сентября, 2023
Автор: Admin2
1 214
0
Сигарети та алкоголь можуть стати дефіцитом

У 2024 році Кабінет міністрів України планує суттєво підвищити акцизи на сигарети. Таким чином пачка сигарет коштуватиме на 14-18 гривень більше, тож найдешевші сигарети можна буде придбати в середньому за 86 гривень.

Відповідний проєкт бюджету на наступний рік опублікував член фінансового комітету Верховної Ради Ярослав Железняк на своєму каналі в Телеграм.


Тож наразі відомо про те, що Кабмін пропонує збільшити специфічну ставку акцизу на сигарети з фільтром та без фільтра на 20%, тобто з 1 567,64 гривні до 1 881,17 гривні за тисячу штук.


Мінімальне податкове зобов’язання зі сплати акцизного податку теж зросте на 20%, в перерахунку на гривні з 2 097,12 гривні до 2 516,54 гривні за тисячу штук.


Таким чином, відповідно до даних офіційної статистики, зараз середня ціна на дешеві сигарети знаходиться на рівні 72 гривень, сигарети середнього сегмента — 77 гривень, преміальні сигарети коштують приблизно 92 гривні. Тож в 2024 році середня вартість найдешевших сигарет буде на рівні 86 гривень, сигарети середнього сегмента коштуватимуть як преміальні зараз, а вартість преміальних перевищить 110 гривень.


Відповідно до рекомендацій Євросоюзу, уряд планує підіймати акцизи на тютюнові вироби поетапно щороку на 20% аж до 2025 року.

Одна з причин, чому вартість тютюнових виробів зросте до рівня європейських — зниження рівня контрабанди. Якщо в України сигарети будуть коштувати набагато більше, то їх буде невигідно нелегально возити до країн Європи.


Своєю чергою, у 2024 році Кабмін планує залишити ставку акцизу на лікеро-горілчані вироби на рівні 133, 31 гривні за 1 літр чистого спирту (100%), на пиво на рівні 59,82 гривні за 1 л чистого спирту. Також в планах держави зберегти акциз на бензин на рівні 213,5 євро тисячу літрів, на дизель 139,5 євро, а на скраплений газ 1 52 гривні.


Ще один фактор, який призведе до збільшення цін — скасування валютних обмежень НБУ. Як тільки Нацбанк відпустить долар у вільне плавання тютюн призведе до суттєво зростання цін не лише на тютюн та спиртне, але й на всі товари та послуги.

Комментарии

Новости Портала
Стало известно, как рабочий стол компьютера влияет на его производительность и скорость работы.
Вчера, 19:00 0

Стало известно, как рабочий стол компьютера влияет на его производительность и скорость работы.

Множество владельцев ноутбуков или стационарных компьютеров жалуются на то, что устройство слишком медленно работает. Зависает, глючит, долго загружает нужные приложения, долго включается и перезагружается.

Стало відомо, як “робочий стіл” комп’ютера впливає на його продуктивність та швидкість роботи
Вчера, 19:00 0

Стало відомо, як “робочий стіл” комп’ютера впливає на його продуктивність та швидкість роботи

Безліч власників ноутбуків, чи стаціонарних комп’ютерів скаржаться на те, що пристрій надто повільно працює. Зависає, глючить, довго завантажує потрібні програми, довго вмикається й перезавантажується.

Видео