China-Review.com.ua » Новости » Що краще: 4K чи Full HD

Що краще: 4K чи Full HD

Поделиться:
Сегодня, 15:30
Автор: Admin2
50
0
Що краще: 4K чи Full HD

Серед затятих кіноманів та любителів телевізійного контенту все більше зростає прагнення дивитися якісну та деталізовану картинку на екрані. Цей запит мотивує світових виробників удосконалювати технології, конкуруючи один з одним за цільову аудиторію.

Здавалося б, нещодавно ціле покоління користувачів, що мали вдома старі габаритні кінескопи, зробило крок у нову еру рідкокристалічних екранів. Але технологічна еволюція на цьому не зупинилася і до опису нових пристроїв виробники почали додавати маркування Full HD або роздільна здатність 4K.



Суть Full HD
Варто зазначити, що базовим елементом визначення якості телевізійного зображення є піксель. Це мінімальна точка двовимірного простору, що здатна відобразити екран будь-якого пристрою.


У стандарті Full HD (Full High Definition) висока чіткість відео передається через роздільну здатність екрана 1920*1080 пікселів. Сучасні пристрої переважно підтримують саме Full HD.



Особливості Full HD
Картинка, що відтворюється на екрані цього формату має такі характеристики:


  • не спотворює формат відео;
  • відтворює HD без перерозгорнення;
  • частота оновлення екрана - 24, 50 і 60 Гц;
  • природна передача кольору наближена до природних кольорів.


Дивитися Full HD телевізор рекомендується на відстані 2,5 метри. Якщо підсісти занадто близько, можна помітити дрібні пікселі на екрані.


Що таке 4K?
Роздільна здатність 4K - це позначення роздільної здатності в цифровому відео зі співвідношенням по горизонталі та вертикалі кадру, що в 2 рази перевищує чіткість Full HD і становить 3840 * 2160 пікселів. У результаті наявність 4K формату дає в 4 рази більш чітку і деталізовану картинку, що легко перевіряти ще раз як і у співвідношенні пікселів, так і в реальному порівнянні екранів обох категорій дозволу.


Характеристики 4K зображення


Картинка на екрані 4K має свої особливості:


  • відмінна деталізація завдяки високій щільності точок на дюйм;
  • частота оновлення (розгортки) — у межах 60–120 Гц, що робить зміну кадрів плавною та м'якою;
  • кольори на зображенні мають глибину, а відтінки дуже природні.


Використовувати контент на 4K екрані можна на відстані 1,5–2,3 метра, а очі глядачів при цьому не втомлюватимуться і не зможуть помічати дрібні пікселі. Якість з 4K - чудово!


Що купувати?
При виборі телевізора онлайн або офлайн у точці продажу фірмових магазинів LG варто керуватися особистими потребами та побажаннями до якості картинки.


Можливі такі варіанти:


  • Якщо у вас компактний невеликий телевізор менше 32 дюймів, то практичніше купити Full HD і не переплачувати.
  • У випадку, коли в будинку є екрани щонайменше 50 дюймів, то для них ідеальним варіантом вважається 4K роздільна здатність.
  • Коли ваш основний телевізійний контент - це випуски новин, прямі ефіри та передачі, то можна віддати перевагу Full HD.
  • Якщо ви вимогливі до якості зображення, працюєте зі створенням контенту, обробкою відео та фотографії, то роздільна здатність 4K - це найкраще, що може дозволити собі користувач як у професійних, так і в аматорських цілях.


Якість контенту виходить на новий рівень, а разом із ним і пристрої для комфортного та яскравого перегляду телевізійних картин.

Комментарии

Новости Портала
Отсрочку дадут не всем: стало известно, кого из студентов мобилизуют уже этой осенью
Сегодня, 16:00 0

Отсрочку дадут не всем: стало известно, кого из студентов мобилизуют уже этой осенью

Недавно принятый закон №10449 внес изменения в правила мобилизации студентов. Хотя большинство студентов, получающих первое высшее образование и продолжающих отсрочку, есть категории, которые могут быть призваны. Разбираемся, к кому относятся новые правила и какие

Відстрочку дадуть не всім: стало відомо кого зі студентів мобілізують вже цієї осені
Сегодня, 16:00 0

Відстрочку дадуть не всім: стало відомо кого зі студентів мобілізують вже цієї осені

Нещодавно ухвалений закон №10449 вніс зміни до правил мобілізації студентів. Хоча більшість студентів, які здобувають першу вищу освіту, і надалі мають відстрочку, є категорії, які можуть бути призвані. Розбираємося, кого саме стосуються нові правила та які

Видео