China-Review.com.ua » Новости » В Україні з’явився новий дорожній знак: що він означає

В Україні з’явився новий дорожній знак: що він означає

Поделиться:
Сегодня, 17:25
Автор: Admin2
61
0
В Україні з’явився новий дорожній знак: що він означає

В Україні почали масово встановлювати новий дорожній знак. На цьому знаку зображений трикутник із червоним контуром та великою чорною крапкою всередині. Оскільки цей знак почали встановлювати зовсім нещодавно, далеко не всі водії знають його значення. Тож у Службі автомобільних доріг вирішили просвітити українських керманичів, адже від знання дорожніх знаків напряму залежить їх безпека.



«Крапка в трикутнику»: що це за знак?
Офіційна назва нового знаку – «Місце (ділянка) концентрації дорожньо-транспортних пригод». У Правила дорожнього руху він був внесений лише 3 роки тому під порядковим номером 1.41. Та в народі його вже встигли прозвати «крапка в трикутнику».


Основне завдання цього знаку – попередити водіїв, що невдовзі вони в’їдуть на ділянку дороги, де часто трапляються аварії. Знаючи про це, кермувальники транспортних засобів будуть більш обережними та уважними.


У Службі автомобільних доріг також уточнили деякі деталі, які стосуються нового знаку. Зокрема там розповіли, на якій відстані від небезпечної ділянки дороги зазвичай розташовують знак «крапка в трикутнику»:


  • за 50-100 метрів – на території населеного пункту;
  • за 150-300 метрів – за межами населених пунктів.


Такої відстані цілком достатньо, щоб водії могли зосередитися та підготуватися до проїзду небезпечного відрізку шляху.


Історія нового знаку: не такий вже він і новий
Насправді знак «крапка в трикутнику» з’явився в Україні досить давно – більш ніж 10 років тому. Знак пройшов офіційне затвердження, однак встановлювати його на українських автошляхах не спішили. Адже попри те, що в 2014 році «крапку в трикутнику» внесли до ДСТУ, включити його у екзаменаційні завдання для отримання водійського посвідчення чомусь «забули».


Виправили цю помилку лише у листопаді 2021 року. Саме тоді новий попереджувальний знак почали вивчати на водійських курсах та встановлювати на українських дорогах. Тепер же його можна побачити майже на всіх автошляхах країни. Ви точно його зустрінете навіть, якщо виїжджаєте на невелику відстань. Тож варто запам’ятати значення знаку «крапка в трикутнику», адже одного дня він може врятувати ваше життя.

Комментарии

Новости Портала
Інновації в електрокарах: новітні рішення для збільшення пробігу
Сегодня, 18:00 0

Інновації в електрокарах: новітні рішення для збільшення пробігу

Електрокари вже давно перестали бути дивовижною новинкою, що викликає подив на дорогах. З кожним роком вони стають все більш популярними, адже пропонують не лише екологічність, а й динаміку та комфорт. Однак, питання пробігу на одному заряді досі залишається одним

В Украине появился новый дорожный знак: что он означает
Сегодня, 17:25 0

В Украине появился новый дорожный знак: что он означает

В Украине начали массово устанавливать новый дорожный знак. На этом знаке изображен треугольник с красным контуром и большой черной точкой внутри. Поскольку этот знак начали устанавливать совсем недавно, далеко не все водители знают его значение. Поэтому в Службе

Видео