China-Review.com.ua » Новости » Українців обманюють за допомогою програм віддаленого доступу

Українців обманюють за допомогою програм віддаленого доступу

Поделиться:
17 сентября, 2024
Автор: Admin2
171
0
Українців обманюють за допомогою програм віддаленого доступу

Експерт назвав правила, дотримуючись яких можна уникнути втрати своїх особистих даних і грошей.



Шахраї з липня по серпень поточного року активно використовували три схеми обману українців з віддаленим доступом.


“Зловмисники під різними приводами просять встановити фейковий застосунок на смартфон або перейти за фішинговим посиланням, і далі вони за його допомогою викрадають гроші або оформляють кредит”, – пояснив експерт з інформаційної безпеки Юрій Япко.

Однак на літньому періоді шахраї не зупинилися. Зараз подібні схеми також активно використовуються, на них припадає 30-40% усіх хакерських атак із застосуванням віддаленого доступу.


Наприклад, зловмисники часто телефонують своїм жертвам від імені співробітників “Дії” і пропонують оновити персональні дані. Шахраї переконують людину в необхідності встановити якусь програму, за допомогою якої їм вдається отримати доступ до смартфона і всіх банківських додатків жертви, яка нічого не підозрює.


Крім цього, хакери телефонують людям від імені “Нафтогазу” і сервісів оголошень. Нібито співробітники газової компанії пропонують встановити додаток, за допомогою якого буде легше передавати показання лічильників. У другому випадку “покупець” просить продавця увімкнути відеозв’язок, а потім надсилає фішингове посилання. Після того, як людина переходить за ним, телефон жертви блокується, а шахрай продовжує бачити демонстрацію екрана. Так зловмисникам вдається побачити код-паролі від самого телефону, банку та інших додатків.


Япко порадив українцям встановити на свій смартфон антивірус, визначник номера, а також уважніше ставитися до посилань, які надсилають незнайомі люди.

Комментарии

Новости Портала
Ощадбанк анонсував зміни з 1 жовтня: що відомо
Вчера, 22:34 0

Ощадбанк анонсував зміни з 1 жовтня: що відомо

Українські банки постійно анонсують якісь зміни для своїх клієнтів. То вони автоматично продовжують термін дії протермінованих банківських карток. То, змінюють ліміти на зняття готівки та здійснення переказів. То змінюють вартість послуг, як це планує зробити

Франция испытывает на Павле Дуре новый жесткий закон
Вчера, 16:02 0

Франция испытывает на Павле Дуре новый жесткий закон

Французские власти испытывают на Павле Дуре и Telegram новый жестокий закон, нацеленный на противодействие киберпреступности, пишет Reuters. Как отмечает агентство, международных аналогов этого закона – Orientation and Programming Law (LOPMI) – нет, он

Видео