China-Review.com.ua » Новости » Не Telegarm і Viber: експерти назвали месенджер, яким користуються чиновники

Не Telegarm і Viber: експерти назвали месенджер, яким користуються чиновники

Поделиться:
03 сентября, 2024
Автор: Admin2
1 339
0
Не Telegarm і Viber: експерти назвали месенджер, яким користуються чиновники

Фани Viber, Telegram та інших популярних месенджерів зараз неодмінно засумніваються в своєму виборі, адже найбезпечнішим месенджером у світі визнано Signal. Про це повідомив експерт із кібербезпеки Костянтин Корсун у ефірі телемарафону «Єдині новини».

Чому саме Signal?
За словами експерта, робота месенджера Signal ґрунтується на наскрізному шифруванні Signal Protocol. Цей тип шифрування дозволяє захистити користувача від перехоплення його повідомлень чи дзвінків спецслужбами та операторами мобільного зв’язку. До того ж Signal, на відміну від інших популярних месенджерів, зберігає лише необхідний мінімум даних про користувача.


Як зазначив Костянтин Корсун, Signal наразі можна назвати еталонним месенджером, що підтверджує його популярність серед військових. До того ж він є абсолютно безкоштовним, на відміну від закордонних сервісів із таким же рівнем захисту даних.


Якими ще месенджерами можна користуватися?
Ще одним сервісом, якому на думку спеціаліста з кібербезпеки можна довіряти, є швейцарський месенджер Threema. Та в Україні він поки що не дуже популярний.



Швейцарський «брат» Signal – месенджер Threema, є платним: App Store там Google Market його можна придбати за 4$. Але в Україні він досі не набув широкої популярності і використовується тільки певними нечисленним категоріями населення, зокрема корупціонерами.

Через свою популярність серед нечистих на руку чиновників назва месенджеру Threema не раз фігурувала у гучних кримінальних справах. Для викриття махінацій та корупційних схем НАБУ вдавався до розшифровки переписок, які велися в цьому месенджері.


Одначе навіть маючи в руках телефони звинувачених, правоохоронцям доводилося вдаватися до допомоги американських експертів, щоб «витягнути» з месенджера необхідну інформацію. Про дистанційне перехоплення дзвінків чи повідомлень навіть не йшлося.


Месенджер Threema трохи поступається Signal у швидкості передачі даних, але у обох сервісів є дуже корисна функція – автоматичне видалення повідомлень. Парадокс у тому, що саме ця функція і приваблює дві абсолютно протилежні категорії користувачів – військових та корупціонерів.

Комментарии

Новости Портала
Повестка в почтовом ящике – не приговор: когда можно не реагировать на вызов в ТЦК
14 сентября, 2024 0

Повестка в почтовом ящике – не приговор: когда можно не реагировать на вызов в ТЦК

В Украине во время действия военного положения мужчины соответствующего возраста могут получить повестку не только на улице или на работе, а даже у себя дома. Однако немногие знают, какие правила отправки повесток по почте и в каком случае такую ​​можно

Повістка у поштові скриньці - не вирок: коли можна не реагувати на виклик до ТЦК
14 сентября, 2024 0

Повістка у поштові скриньці - не вирок: коли можна не реагувати на виклик до ТЦК

В Україні під час дії воєнного стану чоловіки відповідного віку можуть отримати повістку не тільки на вулиці чи на роботі, а навіть у себе вдома. Проте мало хто знає, які правила відправки повісток поштою та в якому випадку таку можна безкарно проігнорувати виклик

Видео