China-Review.com.ua » Новости » НБУ виводитиме з обігу банкноту номіналом у 500 гривень: що робити, якщо у вас є така готівка?

НБУ виводитиме з обігу банкноту номіналом у 500 гривень: що робити, якщо у вас є така готівка?

Поделиться:
24 июля, 2024
Автор: Admin2
1 062
0
НБУ виводитиме з обігу банкноту номіналом у 500 гривень: що робити, якщо у вас є така готівка?

Національний банк України досить часто виводитиме з обігу різноманітні монети та банкноти старого зразка. Це робиться з метою покращити якість грошей у обігу та зробити їх більш захищеними.

 Нові купюри мають кращі елементи захисту, які складно підробити, а відтак фальшивок в Україні з часом стане значно менше. Наразі дійшла черга до банкноти номіналом 500 гривень випущеної в період з 2003 до 2007 року. Її будуть замінювати купюрами нового зразка, тобто тими, що почали випускати вже після 2014 року.
 
 
Яким чином відбуватиметься вилучення банкнот?
Якщо у вас є такі купюри, не варто хвилюватися. Їх прийматимуть у магазинах та на кассах банків. Також їх прийматимуть і термінали. Проте, як тільки така купюра потрапить у банк, назад у обіг вона вже не повернеться. ЇЇ передаватимуть до НБУ для подальшої утилізації. Таким чином поступово подібних купюр буде менше доки вони повністю не зникнуть.
 
 
“Головна мета такого рішення — підвищення якості готівки у обороті, зважаючи на зношеність банкнот номіналом 500 гривень старого зразка, які вже майже 18 років перебувають у обороті, зокрема понад вісім останніх років, одночасно з банкнотами сучасного покоління”, – пояснюють у НБУ.
 
Варто додати, що банкноти цього номіналу найпоширеніші становлять до 28% від усіх купюр.
 
Такі купюри найчастіше підробляють
Також, саме 500 гривень найчастіше підробляють аферисти. На іншому місці купюри номіналом у 200 гривень, та значно рідше трапляються фальшивки номіналом у 100 гривень. Шахраї зазвичай розраховуються підробками у невеликих магазинах, де продавці не мають спеціальних апаратів для перевірки справжності купюри. Також натрапити на фальшивки часто можна якщо продавати комусь речі через різні онлайн-платформи. Краще надавайте перевагу онлайн переказам, або дуже ретельно перевіряйте купюри, які вам дають за товар.
NBU vyvodytyme z obihu banknotu nominalom u 500 hryvenʹ: shcho robyty, ya

Комментарии

Новости Портала
Журналисты поиграли в S.T.A.L.K.E.R. 2 и поделились впечатлениями
Вчера, 23:00 0

Журналисты поиграли в S.T.A.L.K.E.R. 2 и поделились впечатлениями

Первыми впечатлениями от игры стало то, что она сразу погружает игрока в напряженный геймплей. Открытый мир становится доступен достаточно быстро. Игроки получают возможность свободно исследовать Зону и не следовать строго сюжету. Журналисты отметили, что

Журналісти пограли в S.T.A.L.K.E.R. 2 і поділились враженнями
Вчера, 23:00 0

Журналісти пограли в S.T.A.L.K.E.R. 2 і поділились враженнями

Першими враженнями від гри стало те, що вона одразу занурює гравця в напружений геймплей. Відкритий світ стає доступний досить швидко. Гравці отримують можливість вільно досліджувати Зону і не слідувати строго за сюжетом. Журналісти зазначили, що S.T.A.L.K.E.R. 2

Видео