China-Review.com.ua » Новости » Електронний кабінет військовозобов’язаного запрацює вже 18 травня: що він міститиме

Електронний кабінет військовозобов’язаного запрацює вже 18 травня: що він міститиме

Поделиться:
16 мая, 2024
Автор: Admin2
1 025
0
Електронний кабінет військовозобов’язаного запрацює вже 18 травня: що він міститиме

Про те, що в Україні працюють над створенням електронного кабінету військовозобов’язаного відомо вже дуже давно. Не було лише точної дати, коли саме система стане доступною для користування.

Раніше говорили, що е-кабінет запрацює влітку, потім, що це трапиться конкретно 17 червня. І ось, стало відомо, що система запрацює вже 18 травня — саме в той день, коли в силу вступає оновлений закон про мобілізацію.


Про це повідомили у Верховній Раді
Про те, що е-кабінет готовий та незабаром розпочне свою роботу розповів член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Вениславський. Він зазначив, що поки все працюватиме у тестовому режимі, адже це величезна інженерна програма, яку звісно ж потрібно випробувати на наявність різних багів.

Попередньо тестуватимуть е-кабінет протягом 30 днів і після цього він повноцінно запрацює.

«Будь-яка нова система потребує тестування для того, щоб, з одного боку, забезпечити максимальну безпеку персональних даних. А це питання національної безпеки. Тому в процесі експлуатації буде з’ясовано всі нюанси, буде вдосконалено кабінет», – зазначив Вениславський.


В електронному кабінеті військовозобов’язані в першу чергу зможуть оновити свої дані. Це мовляв досить зручно, адже не потрібно буде йти в ТЦК. Оновити дані зможуть й ті, хто перебуває закордоном. Їм привласнять QR-код.


«Будь-який громадянин України зможе оновити свої персональні дані. І вони будуть згенеровано, до речі, вже в цьому тестовому режимі… Після того, як громадянин України, який постійно проживає або тимчасово перебуває за кордоном, оновить свої персональні дані (а йдеться про дуже обмежену кількість персональних даних, а саме місце фактичного проживання, засіб комунікації та ставлення до військової служби), зможе отримати згенерований QR-код», – зазначив Веніславський.


Електронний кабінет створюється окремо на кожну особу, про яку було знайдено бодай якісь дані в одній з баз, до яких отримали доступ в ТЦК.

Комментарии

Новости Портала
Стало известно, как рабочий стол компьютера влияет на его производительность и скорость работы.
Вчера, 19:00 0

Стало известно, как рабочий стол компьютера влияет на его производительность и скорость работы.

Множество владельцев ноутбуков или стационарных компьютеров жалуются на то, что устройство слишком медленно работает. Зависает, глючит, долго загружает нужные приложения, долго включается и перезагружается.

Стало відомо, як “робочий стіл” комп’ютера впливає на його продуктивність та швидкість роботи
Вчера, 19:00 0

Стало відомо, як “робочий стіл” комп’ютера впливає на його продуктивність та швидкість роботи

Безліч власників ноутбуків, чи стаціонарних комп’ютерів скаржаться на те, що пристрій надто повільно працює. Зависає, глючить, довго завантажує потрібні програми, довго вмикається й перезавантажується.

Видео