China-Review.com.ua » Новости » Samsung Galaxy A54 5G проти Galaxy A34 5G: який із смартфонів вибрати

Samsung Galaxy A54 5G проти Galaxy A34 5G: який із смартфонів вибрати

Поделиться:
20 марта, 2023
Автор: Admin2
2 631
0
Samsung Galaxy A54 5G проти Galaxy A34 5G: який із смартфонів вибрати

Нещодавно компанія Samsung показала двох нових представників серії Galaxy A. Це Samsung Galaxy A54 5G та Galaxy A34 5G – два смартфони середнього класу з відмінною продуктивністю та набором функцій за цілком конкурентоспроможною ціною.

Обидва смартфони оснащені відмінними процесорами, що поставляються з операційною системою Android 13 на борту і можуть розраховувати на чотири основні оновлення Android та п'ять років оновлень безпеки, що просто чудово для пристрою середнього класу. Але як вибрати між Samsung Galaxy A54 5G та Galaxy A34 5G? Який із цих смартфонів краще за свої гроші, розберемося прямо зараз, порівнявши їхні характеристики та особливості.
   
 
Дизайн
І Samsung Galaxy A54 5G, і Galaxy A34 5G виконані в елегантному стилі та одягнені в корпус із пластиковим каркасом та скляними панелями з двох сторін. При цьому Samsung Galaxy A54 5G має трохи компактніші розміри за рахунок дисплея меншої діагоналі, тоді як у Samsung Galaxy A34 5G дисплей більше, а важить він трохи менше. Обидва смартфони захищені від пилу та вологи відповідно до стандарту IP67, що нечасто зустрінеш серед смартфонів середнього класу.
 
Дисплей
Samsung Galaxy A54 5G оснащений 6,4-дюймовою панеллю типу Super AMOLED з роздільною здатністю Full HD+, а його молодший брат в особі Galaxy A34 5G обладнаний 6,6-дюймовим Super AMOLED-дисплеєм з такою самою роздільною здатністю. Обидва смартфони підтримують високу частоту оновлення зображення 120 Гц, що забезпечує дуже плавну картинку на екрані. По суті різниця між екранами цих двох смартфонів зводиться лише до їх розмірів. Щоправда, Samsung Galaxy A34 виріз у дисплеї під фронтальну камеру виконаний у вигляді краплі води, тоді як Galaxy A54 отримав O-подібний отвір під селфі-камеру.
 
Апаратне та програмне забезпечення
Samsung Galaxy A54 5G оснащений восьмиядерним процесором Samsung Exynos 1380, тоді як Galaxy A34 5G базується на восьмиядерному чіпсеті MediaTek Dimensity 1080. Обидва чіпи пропонують високу продуктивність, забезпечуючи плавну роботу при виконанні різних завдань, у тому числі і в іграх.
 
Чіп Exynos, встановлений усередині Samsung Galaxy A54 5G, насправді краще, оскільки він виконаний за більш ефективним 5-нанометровим процесом, ніж процесор MediaTek, побудований за 6-нанометровими нормами. Об'єм ОЗУ про обох смартфонів аналогічний, при цьому максимальний обсяг вбудованого накопичувача Samsung Galaxy A34 5G досягає 256 Гбайт, тоді як Samsung Galaxy A54 5G задовольняється накопичувачем на 128 Гбайт.
 
Обидва нових смартфони працюють під управлінням мобільної операційної системи Android 13, поверх якої виробник встановив фірмовий інтерфейс користувача One UI. В результаті користувачі можуть розраховувати на стабільну та плавну роботу програмного забезпечення на обох пристроях.
 
Камери
Samsung Galaxy A54 5G обладнаний потрійною основною камерою, яка складається з головного 50-мегапіксельного сенсора з оптичною стабіл ізацією зображення, 12-мегапіксельного модуля з ультраширококутним об'єктивом та 5-мегапіксельного датчика глибини.
 
Для зйомки селфі та відеодзвінків у нього передбачена фронтальна камера, роздільна здатність якої становить 32 мегапікселі.
 
Що ж до Samsung Galaxy A34 5G, то він теж має потрійну основну камеру. Щоправда, складається вона з 48-мегапіксельного головного датчика, 8-мегапіксельного модуля з ультраширококутним об'єктивом 5-мегапіксельного датчика глибини. Фронтальна камера смартфона є 13-мегапіксельним модулем.
 
Акумулятор
І Samsung Galaxy A54 5G, і Galaxy A34 5G живляться від акумуляторної батареї ємністю 5000 мАг і підтримують швидку провідну зарядку потужністю до 25 Вт. Цього достатньо, щоб користувач протягом дня не переживав про те, що його смартфон розрядиться в невідповідний момент.
 
Ціна 
Samsung Galaxy A54 5G та Samsung Galaxy A34 5G дебютували на європейському ринку зі стартовою ціною 450-500 євро та 400 євро відповідно. І з огляду на їх характеристики та тривалу програмну підтримку ціни не можна назвати завищеними. Однак нові смартфони Samsung все ж таки дорожчі, ніж деякі моделі середнього класу інших брендів зі схожими характеристиками.
 
Переваги Samsung Galaxy A54 5G:
більш компактні розміри;
камери з більш високою роздільною здатністю;
чудовий 5-нм чіпсет.
 
Недоліки Samsung Galaxy A54 5G:
ціна.
 
Переваги Samsung Galaxy A34 5G:
великий дисплей;
такий же акумулятор, як Samsung Galaxy A54 5G;
така ж довга підтримка ПЗ, що і у Samsung Galaxy A54 5G.
 
Недоліки Samsung Galaxy A34 5G:
нижче роздільна здатність фронтальної та основної камер.
Samsung Galaxy A54 5G proty Galaxy A34 5G: yakyy iz smartfoniv vybraty?

Комментарии

Новости Портала
Обновление данных без похода в ТЦК: гайд от Мницифры
Вчера, 17:25 0

Обновление данных без похода в ТЦК: гайд от Мницифры

Министерство цифровой трансформации обнародовало инструкцию о том, как обновить данные военного учета в Центре предоставления административных услуг (ЦНАП) без посещения ТЦК.

Оновлення даних без походу в ТЦК: гайд від Мніцифри
Вчера, 17:24 0

Оновлення даних без походу в ТЦК: гайд від Мніцифри

Міністерство цифрової трансформації оприлюднило інструкцію про те, як оновити дані військового обліку в Центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП) без відвідування ТЦК.

Видео